Canon EOS 200D inceleme

Fotoğraf makinesi, dünyanın en hızlı otomatik odaklamasını yaparken, değişken açılı ekran donanımlı en hafif APS-C sensörlü DSLR iddiasını da taşıyor. Bu iddia sadece siyah model için geçerli. CIPA test standartlarına göre yapılan ölçüm bazında yaklaşık kamera sadece 453g.

En Hızlı Odaklama Sistemi 
EOS 200D”de kullanılan dünyanın en hızlı Dual Pixel CMOS Otomatik Odaklanma sistemi, fotoğraf makinesinin hızlı ve doğru odaklanmasını garantileyerek konuların olabilen en yüksek netlikte kayda geçirilmesini sağlıyor. APS-C sensör, düşük ışık performansını iyileştirerek, güneş batarken ve yıldızlar kendini gösterirken güzel karelerin yakalanabilmesine olanak tanıyor.

EOS 200D, fotoğraflarda gölgeli kalan alanlardan parlak alanlara kadar her noktada oldukça başarılı bir çözünürlük sunuyor. Alan derinliğini kontrol altında tutmayı ve bu şekilde tüm çekimlerde olası en güzel görünümlü bulanık arkaplanları yaratabilmeyi sağlıyor.

Makinede Canon”un en son işlemcisi DIGIC 7 kullanılmış. Fotoğraf makinesinin beyni, ayarları her türlü çekim koşuluna göre otomatik olarak optimize ederek, her zaman çok daha az parazitle olağanüstü görüntü kalitesi elde edilmesini kolaylaştırıyor.

 

Dokunmatik Ekranla çekim
EOS 200D”de hem bir vizör hem de dokunmatik ekran özelliklerine sahip değişken açılı bir ekran donanımı var. Bunlar ilk DSLR fotoğraf makinelerini satın alan kullanıcılar için pek çok avantaj sunuyor. Vizörden bakarken çekim yaparak, konuya olası en iyi netlikle yakınlaşabiliyor veya değişken açılı ekranı kullanarak istediğiniz çekim pozisyonundan erişilmesi zor konuları kayda geçirebiliyorsunuz. Ekranla ve vizörle çekim arasında kolayca geçiş yapılabilmesi sayesinde fotoğraf makinesi mükemmel çekimi yakalamak için konu uzaklığı diye bir sorun tanımazken, ekranın dokunmatik özellikte olması kullanıcıların akıllı telefondan bir fotoğraf makinesine kolayca geçebilmelerini, alışkın oldukları yolla çekim yapmalarını sağlıyor.

EOS 200D”de kullanıcılara çekim yaparken işlevleri açıklayan bir sezgisel arayüz var. Pratik bir görsel öğretici olan Rehberli Kullanıcı Arayüzü (UI), efekt değişikliklerinin fotoğraf üzerindeki etkisini açıklayarak kullanıcıyı eğitiyor. İstenirse de bu özellik kapatılabiliyor.

 

Bir özçekim moduyla birlikte gelen ilk Canon DSLR fotoğraf makinesi olan EOS 200D”de tüm Instagram bağımlıları için cilt pürüzsüzleştirme ve fon bulanıklaştırma özellikleri var. 
Akıllı telefonlarla uyumluluğu ve dahili Wi-Fi ve Bluetooth özellikleri sayesinde, Canon”un Camera Connect uygulamasını kullanmak gerekmeden, hareket halinde yüksek kaliteli fotoğraflar çabucak sosyal medya kanallarından paylaşabiliyor.

Yazıyı yayına hazırlarken ürünün satış fiyatı henüz belli değildi. Fakat optik bir vizörün yer aldığı makinenin yurt dışında yaklaşık 550 dolardan (sadece gövde) satışa sunulması bekleniyor. Canon EOS 200D”nin EF-S 18-55m f/4-5.6 IS STM lensle birlikteki satış fiyatı ise yaklaşık 700 dolar civarında olacak.

Canon EOS 200D satış fiyatı: 700 dolar

 

Exit mobile version