Canon, Çift Objektifli RF5.2mm Lensini Duyurdu

Canon, aynasız yeni çift objektifli RF5.2mm lensini duyurdu. Gelin cihazın özelliklerine ve detaylarına birlikte bakalım...

Japonya merkezli fotoğraf devi Canon, son derece tuhaf ve aynasız yeni lensini duyurdu. Çift 5.2mm f/2.8 balıkgözüne sahip olan bu lens, 60 mm aralıklı olmakla birlikte 3D VR fotoğraf ve video oluşturmak için tasarlandı. Canon, yeni piyasaya sürdüğü bu lensin “stereoskopik 3D 180° VR görüntülerini tek bir görüntüde yakalayan ilk lens olarak tanımlıyor. Ayrıca R5 ile 8K kaliteye kadar görüntü kaydı yapılıyor.

Canon 3D Efekti İçin Çift Objektifli Lensi Çıkardı

Canon, gerekli 3D efektini elde etmek için stereo kayıt yapma ihtiyacı nedeniyle; bu oyuna girmenin çift kamera gerektireceğinin dikkatini çekti. Şirket, EOS R5’i dürbün kullanıyormuş gibi göstermenin yanı sıra; kamerayı tek başına VR’ye hazır etkili bir kayıt cihazı haline getirecek yeni bir lens olan RF5.2mm f/2.8L’yi piyasaya sürdü.

Canon RF5.2mm Lensin Özellikleri

RF5.2mm f/2.8L ile nesneden gelen ışık verileri ikiye bölünerek; VR için çekim projesini daha az adımla çok daha kolay hale getireceksiniz. Objektif ayrıca çift f/2.8 diyafram açıklığı sayesinde; iyi düşük ışık performansı için derecelendirilmiş. Yeni “toza ve damlamaya karşı dayanıklı” RF hattı varyantı ayrıca; otomatik pozlama düzeltmesi için bir elektromanyetik diyaframa sahip. Hatta isteğe bağlı nötr yoğunluklu filtreler için jöle yuvaları mevcut.

EOS VR Utility Uygulaması İle 3D VR Görüntülerinizi Dönüştürün

Canon, R5 model fotoğraf makinesi için yazılım güncellemesinin yanı sıra; Premiere Pro isimli eklenti ve EOS VR Utility adında bağımsız bir dosya dönüştürme uygulaması yayınlayacak.

Canon RF5.2mm lense ve R5’e sahip kullanıcılar, fotoğraf makinesinden elde ettikleri 3D VR görüntüleri bu uygulamalar sayesinde dönüştürecek. Çift balık gözü modu tarafından oluşturulan paralaksı düzeltir. Ayrıca LUT’leri ve DPX (Dijital Resim Değişimi) veya Apple ProRes’de çıktıyı uygulamak üzere derecelendirilmiştir. Canon’un EOS VR sistemi olarak adlandırdığı bu sistemin yazılımlarına; kullanıcılar aylık ve yıllık abonelik ile üye olacak.

Yeni Canon RF5.2mm lens 1.999 dolar, EOS R5 fotoğraf makinesi ise 3 bin 899 dolardan satışa çıkacak. Premiere Pro yazılım güncellemesi alan makine ve lens bu yılın Aralık ayında satışta olacak.

Exit mobile version