Canon AMLOS Teknolojisi Nedir?

Canon, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen CES 2022 fuarı kapsamında Hibrit çalışma çözümü AMLOS teknolojisini duyurmuştu. İşte Amlos teknolojisinin detayları...

Canon, geliştirilmekte olan ortak çalışma aracı AMLOS teknolojisini geçtiğimiz ay gerçekleşen CES 2022 fuarında tanıttı. Araç, sürükleyici bir hibrit iş deneyimi oluşturmaya yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. AMLOS çözümünün geliştirilmesi son iki yılda uzaktan çalışmadan doğan zorluklardan kaynaklandı.

Pandemiden birkaç ay sonra Canon ABD’deki ekipler, Amerikan ofis kültüründekilerin çoğu gibi uzaktan çalışmanın bazı zorluklarını kişisel olarak hissetmeye başladı. Meslektaşları daha derin bir düzeyde birbirine bağlı tutmak amacıyla AMLOS çözümü ortaya çıktı.

Canon AMLOS ile Grup Etkileşiminin Sıkıntıları Hafifletilecek

Canon ABD Başkanı ve CEO’su Kazuto Ogawa “Geçtiğimiz iki yılda uzaktan çalışmayı iyi tanıdık ve hibrit ekiplerin işbirliği yapmak için harika bir yola ihtiyacı olduğunun farkındayız. AMLOS ve tek kamera ile grup etkileşiminin getirdiği sıkıntılı noktaları hafifletmeyi hedefliyoruz ve bu çabada Microsoft ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. AMLOS yazılımı Canon‘un 4K ve HD görüntü kalitesi üreten CR-N300 ve CR-N500 PTZ kameralarıyla uyumlu çalışıyor. Görüntü işleme gücü ve hızı, 4K UHD video alımı, görüntü sabitleme ve hassas Dual Pixel CMOS Autofocus sağlıyor. Bu özellikler, beyaz tahtaya yazı yazmak gibi ayrıntılı görselleri net bir şekilde yakalayabiliyor.” dedi.

Yazılım, Microsoft Teams ve Azure ile çalışıyor. Teams’i hazır ileti, video konferans ve dosya depolamak için ve bulut hizmetleri için Azure’u kullanan işletmeler, AMLOS çözümünün sezgisel, işbirliğine dayalı yazılımından yararlanarak üretkenliği artırma fırsatına sahip oluyor.

Amlos Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Uzaktan çalışma ile kaybolan tesadüfi etkileşimler gibi deneyimler, AMLOS çözümü ile geri yüklenebilir. Ofisteki bir kişi, bir el hareketi kullanarak AMLOS ile bir toplantı başlatabilir ve ardından uzaktaki meslektaşlarına onlara katılmaları için davetiye gönderebilir.

Ayrıca, grup konferans odası toplantılarına sanal olarak katılmak için mücadele eden uzak katılımcılar yerine, beyaz tahtalardaki metinler, odadaki sunucular gibi odadaki katılımcının odaklandığı alanları yakınlaştırmak için cihaz ekranlarını sürükleyip bırakabilecekler. Ayrıca bir tablodaki nesneler, onlara bir toplantı sırasında etkileşim kurmak istedikleri şey üzerinde kontrol sağlar. Ofisteki katılımcılar, uzaktaki kullanıcılarla paylaşmak istediklerini belirlemek için el hareketlerini kullanabilir.

AMLOS yazılımı, Canon’un inanılmaz 4K ve HD görüntü kalitesi üreten CR-N300 ve CR-N500 PTZ kameralarıyla3 uyumludur. Görüntü işleme gücü ve hızı, 4K UHD video alımı, görüntü sabitleme ve hassas Dual Pixel CMOS Otomatik Odaklama sağlar. Bu özellikler, beyaz tahtaya yazı yazmak gibi ayrıntılı görselleri net bir şekilde yakalayabilir.

Exit mobile version