Call Of Duty Serisi 2023’te Çıkmayacak

Her yıl yeni bir oyunla karşımıza çıkan Call of Duty 2023'te bu seriye bir ara verecek. Activision Blizzard COD'u 2023'te erteleyecek.

2005’ten beri her yıl yeni bir ana hat Call of Duty oyunu var, ancak görünüşe göre bu gelecek yıl değişecek. Bloomberg’den Jason Schreier’e göre Activision Blizzard, 2023’te piyasaya sürülmesi planlanan Call of Duty oyununu erteliyor.

Call of Duty serisi, birçok nedenden dolayı dikkate değerdir. Ancak yıllık sürümleri belki de en büyük belirleyici faktörlerinden biridir. Her yıl yeni bir oyun çıkar. Her yıl en çok satan oyun ödülünü evine götürür. Ancak, Bloomberg’den Jason Schreier’e göre bunun 2023’te değişmesi planlanabilir.

İlk Kez Bir Call Of Duty Oyunu Çıkmayacak

Twitter’da, sızıntı yapan Tom Henderson, Schreier’in Call of Duty 2023’ün erteleneceğini belirten raporundan bilgi paylaştı. Bu, ilk oyunun 2003’te piyasaya sürülmesinden bu yana bir takvim yılında ilk kez yeni bir COD oyununun çıkmayacağını işaret ediyor. Henderson, Activision‘ın 2023’e girişini neden ertelediğine ilişkin ayrıntılara girmedi. Ancak kısmen, 2021’deki Call of Duty Vanguard’ın piyasaya sürülmesinden bu yana karşılaştığı teknik zorluklar bunun nedeni olabilir.

Son zamanlarda Infinity Ward, Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone 2’nin 2022’de piyasaya sürüleceğini ve her iki oyunun da COD’un sektöre hakim tacında mücevher olduğunu doğruladı. Gecikme doğruysa, Modern Warfare 2’nin çoğu girişten çok daha fazla destek alacağı ve Warzone 2’ye muhtemelen daha fazla özen gösterileceği anlamına gelir. Activision’ın mali durumu, bu tür bir gecikmeden büyük ölçüde etkilenecek. Yayıncı için tamamen yeni bir zorluklar dizisine yol açacaktır.

Gecikmenin Nedenlerinden Birisi Microsoft’un Activision’ı Satın Alması Gösteriliyor

Microsoft’un Activision satın alımının bildirilen gecikmeyle bir ilgisi olup olmadığı açık değil. Ancak oyunun geri itilmesinin muhtemel bir nedeni bu. Microsoft, Sony’nin gişe rekorları kıran PlayStation’a özel oyunlarıyla rekabet etme girişimi olan seçim çerçevesi üçlü-a sürümlerine olan güvenini sürekli olarak vurgulamaktadır. Oyun çoklu platform statüsünü koruyacak olsa da, özellikle de şemsiyesi altındaki ilk yeni girişse, dağınık bir sürümün Microsoft’a nasıl kötü bir şekilde yansıyabileceğini görmek kolay.

Microsoft’un satın alımı henüz tamamlanmamış olsa da, Haziran 2023’te tamamlanması planlanıyor. Halo Infinite kaliteye odaklanmak için bir yıl ertelendiği için Microsoft’un bir COD oyununu geciktirdiğini hayal etmek de abartılı değil. Microsoft, Call of Duty hayranlarını kazanmak için benzer bir strateji benimseyebilir. Kaliteli sürümlere odaklandığını yeniden vurgulayabilir.

Activision’ın Planı

Hiçbir şey teyit edilmemiş olsa da, her şey yolunda giderse böyle bir hareketin gelecekteki sürümler üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Henderson’dan gelen bir takip tweet’i, 2023’ün girişinin ilk “yeni nesil” oyun olacağını belirtiyor. Bu yüzden onu cilalamak açıkça Activision’ın planlarının önemli bir parçası.

COD 2023’ün erteleneceği söyleniyor.

 

 

Exit mobile version