Call Of Duty, Kur’an Görüntüsü İçin Özür Diledi!

Activision, son çıkan oyunu Call of Duty: Vanguard'da kullanıcıların tepkisini çeken Kur'an görüntüleri için özür mesajı yayınladı.

Ünlü yayımcı Activision, son çıkan oyunu Call of Duty: Vanguard’da kullanıcıların tepkisini çeken Kur’an görüntüleri için özür mesajı yayınladı.

Sosyal medyanın ortaya çıkardığı görüntülerde özellikle Kur’an’a ait sayfaların yere dağıldığı görünüyordu. Kullanıcıların dikkatini çeken bir diğer görüntüsü ise sayfaların kanlı olmasıydı.

Görüntüler daha çok Twitter ve oyun forum sitelerinde gündeme geldi ve bir anda en çok konuşulan olay haline geldi. Bunun üzerine oyunseverler ünlü yayımcı Activison’ boykot etti!

Activison Özür Diledi

Üstelik oyuncular Call of Duty: Vanguard’ı ve serinin diğer oyunlarını da oynamama çağrısı yaptı. Çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine böylelikle Activison daha fazla kayıtsız kalamadı. Yayımcı, hatasını kabul etti ve müslümanlardan özür diledi.

Activision, Call of Duty Orta Doğu hesabından da bir açıklama yayınladı. Açıklamada ünlü yayımcı görüntülerdeki Kur’an sayfalarının ‘duyarsızca’ yerleştirildiğini itiraf etti. Şirket, ‘ Aslan öyle gözükmemeliydi’ diyerek bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için gerekli işlemleri başlayacaklarını ifade etti.

Activision’dan yapılan açıklama’nın tamamı şöyle; ‘Geçen hafta, Müslüman camiasına karşı duyarsız olan ve yanlışlıkla yerleştirilen bir içerik yer alıyordu. Bu görüntüler oyundan kaldırıldı. Asla oyunda gözüktüğü gibi olmamalıydı. Bunun için derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür durumların yaşanmasını önlemek için gerekli adımları derhal atıyoruz.’

Tepkiler Devam Etti

Görüntülere şahit olan bir Call of Duty: Vanguard kullanıcısı, ‘Zombi modunda yerde Kur’an sayfalarını görüyorum. Doğruysa bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyebilirim’ ifadelerini kullanarak şaşkınlığını ifade etti.

Tepkilerin merkezinde Kur’an sayfalarının yerde ve kanlı olması vardı. Oyuncuların toplu halde Activision’a karşı eleştiride bulunması şirketin dikkatini çekti. Diğer oyun geliştiricilerinin de tepkisini ortaya koymasıyla olay daha da büyüdü. Görüntüler oyundan kaldırılsa da yapılan bu büyük hataya karşı tepkiler hala sonuçlanmadı.

Dünyanın en çok oynanan birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyun serisi olan Call Of Duty’de böyle bir olayın yaşanması kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. İlk olarak 2003 yılında bilgisiyar platformu üzerinde çıkış yapan Call Of Duty, daha sonra konsollara da çıkmıştı.

Özellikle Modern Warfare serisi ile kullanıcıların favorisi haline gelmiş ve efsanevi oyunlar listesine giriş yapmıştı.

Exit mobile version