Çağa Ayak Uyduran Akıllı Klozet Kapağı Teknolojisi

Klozet kapağı çeşitleri, temelde teknoloji sahasında atılan yenilikçi adımlarla modellenerek çeşitlenmiştir. Hatta teknik gelişim evreleri neticesinde robot tabirinin kullanılabileceği modeller üretilmeye başlanmıştır. Modern hayatın yenilikçi bir kavramı olan “robotlar”, artık insan hayatının gündelik gereksinimini karşılamaya başlamış durumdadır. Bugün çok sayıda robot olmakla beraber tuvalet ve klozet üretim alanında da rol aldığı modelleri vardır.

Klozet ve klozet kapakları, insanların ortak bir kullanım alanı olan tuvalet ve banyolarda yer aldığından dolayı, bu üretim parametresinde geliştirilmiştir. Bu noktada birincil üretim kriteri olarak da hijyenik yapıda olmaları esas alınmaktadır. Son dönem teknolojisinin bir ürünü olarak geliştirilen akıllı klozet kapağı çeşitleri ise kendi kendini temizleme özelliği olan ilk robot teknoloji ürünüdür. İlk tuvalet temizleyebilen robotlar olarak “akıllı klozet kapağı” şeklinde bir model ismi almıştır.

Akıllı Klozet Kapağı Üretim Teknolojisi

Akıllı tuvalet kapakları, dünya üzerinde kendini temizleme özelliğine sahip ilk tuvalet robotu olarak geliştirilmiş bir kapak modelidir. Kullanımda kolaylık ve pratiklik getirme amaçlı olarak tasarlanmıştır. Tasarım ve donanım yapısına göre bu klozet kapaklarının monte edilmesi ise klozet üstüne yerleştirilmesi ve ikinci adımda hortumun bağlanması işlemlerine dayalıdır.

Bu modellemenin donanımında kurutma fanı, sabun ve gizli şekilde bir fırça yer almaktadır. Basit bir kullanım prosedüründe imal edilen akıllı klozet kapakları, üzerinde bulunan düğme üzerinden kendini temizleme teknolojisini devreye sokar. Üretiminde eklenen dâhili aparatlarından olan fırçası, kendi çevresinde dönme suretiyle tuvalet iç bölümünü temizleme işlemini gerçekleştirir. Ayrıca oturma yeri de aynı basınç üzerinden temizlenebilecek şekilde modellenmiştir. Klozet içi temizlenme işlemi ortalama 1,5 dakika sürede gerçekleşebilecek kapasitede tasarlanmıştır.

Akıllı klozet kapakları, şarjlı pil ile üretilmiş ürünlerdir. Her şarj kullanımı ise 30 defalık kullanıma yetebilecek güç kapasitesinde geliştirilmiştir. Hemen her klozete uyumlu tasarlanan bu modeller, dahili yapısında mevcut olan fırçanın, 6 aylık periyotlarda değiştirilmesini gerektirir. Hijyenik koşulları son kalitede temin eden akıllı ürünler, kullanım kolaylığı getirmesi açısından gerekli tüm teknik özelliklere sahip ürünler olarak tuvalet ve banyolarda yerini almaya başlamıştır.

Klozet Kapağı Modellerinde Hijyenik-Teknik Özellikleri

Klozet kapağı, yapısal özellikleri açısından kullanımda farklı teknik ihtiyaçları ve hijyenik şartları karşılayabilecek kapasitede üretilmektedir. Tabii bu noktada söz konusu kapak modeline göre teknik ve yapısal özellikler değişkenlik göstermektedir. Ancak klozet kapağı teknolojisi alanında üretilen modellerde genel olarak tasarlanan özellikler, totalde şu şekilde sıralanır:

Exit mobile version