Büyükler İçin Zeka Geliştirici Oyunlar

Büyükler için zeka geliştirici oyunlar listesindeki oyunları oynayarak beyninizin yaşlanmasına asla izin vermeyebilir ve hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

Öğrenmenin yaşı yoktur ama yaş ilerledikçe oynamaktan keyif alınan oyunlar da değişebilir. Bu nedenle büyükler için zeka geliştirici oyunlar normal zeka geliştiren oyunlardan farklı olarak daha çok büyüklerin sevebileceği türdeki oyunlardan oluşuyor.

Yetişkinlerin oynayabileceği zeka geliştirici oyunlar arasında çeşitlilik oldukça fazladır. Daha da önemlisi, bu oyunların her birinin beynin yaşlanmasını önemli ölçüde yavaşlatabilecek etkisi vardır.

Bunu geçmişte yapılan ve günümüzde de yapılmaya devam eden araştırmalar destekliyor. Odaklanmakta güçlük çekiyorsanız da bu tür oyunları oynamanız öneriliyor.

Büyükler İçin Zeka Geliştirici Oyunlar Listesi

Büyükler İçin Zeka Geliştirici Oyunlar Neler?

Yetişkinler için zeka geliştirici oyunlar arasında Chess, Sudoku, Nonogram, Blockudoku ve Blok Sudoku-Woody Yapboz yer alıyor. Gelin, aşağıda bu oyunların her birini detaylı bir şekilde ele alalım.

1. Chess

Chess, ücretsiz olarak satranç oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biridir. En iyi yanı, satranç derslerini bizzat satranç ustalarından almanızı sağlamasıdır. Bilgisayara karşı oynayarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Oyunu hem tarayıcı üzerinden hem iOS’te hem de Android’de oynayabilirsiniz. İçinde ayrıca sayısı 10 binin üzerinde satranç bulmacası yer alıyor. Bu oyunları oynayarak satrancı farklı bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Chess’in başka bir öne çıkan özelliği de yeni arkadaşlar edinmenizi inanılmaz kolaylaştırmasıdır. Ayrıca performansınızı da detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2. Sudoku

Bağımlılık yapan bir sudoku oyunu oynamak ister misiniz? Sudoku Bulmacaları, ekranın başından saatlerce ayrılmamanızı sağlayacak, her gün binlerce zorlayıcı bulmacanın eklendiği harika bir oyundur.

Hareket hâlindeyken beyninizi çalıştırmak, hafızanızı geliştirmek için bu oyunu oynayabilirsiniz. Her gün birkaç dakikanızı bu oyuna vermek, sizi alzheimer riskinden de uzak tutacaktır.

3. Nonogram

Nonogram, devasa büyüklükte bir kare karalamaca koleksiyonunu içinde barındıran oldukça kapsamlı bir oyundur. Zihninizin sınırlarını zorlamanın yollarını araştırıyorsanız Nonogram’ı mutlaka oynamalısınız.

Oyundaki amacınız piksel hâlindeki resimleri ortaya çıkarmaktır. Bunun için her şeyden önce mantığınıza güvenmelisiniz.

4. Blockudoku

Blockudoku, sudoku ile blok bulmaca oyunlarını bir araya getiren ancak bunu yaparken de orijinalliğinden hiçbir ödün vermeyen bir oyundur. Bu oyunu oynarken telefonu bırakmak istemeyeceksiniz. Oyun her ne kadar basit gibi görünse de aslında oldukça zorlayıcı ve bu da sizi daha çok oynamaya itiyor.

5. Blok Sudoku-Woody Yapboz

Blok Sudoku-Woody Yapboz, klasik blok bulmaca oyunu ile sudoku bulmacayı bir araya getiren ancak bunu yaparken kendi dokunuşunu da ilave eden bir oyundur. Oyunda çok sayıda şekil mevcuttur. Rekor özelliği sayesinde arkadaşlarınız, aile üyeleriniz ile rekabet edebilirsiniz. Bu oyunu oynamanızın zekaya da büyük bir katkısı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Exit mobile version