Büyük Şirketlere Hacker Saldırıları Korkunç Boyutlara Ulaştı: Nasıl Başa Çıkacaklar?

Bugün gelen son sızıntılara göre büyük şirketlere hacker saldırıları yapıldı ve buna devam ediliyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Mspoweruser üzerinden yapılan açıklamalar, bugün büyük bir şok yaşanmasına neden oldu. Microsoft 365 giriş bilgileri, her ne kadar zorlu süreçlerle ortaya çıkarılsa bile yine de bir hacker grubu bunu aşmayı başardı. Bu giriş bilgileri normal bir kullanıcıya ait olsaydı hiç sorun olmayacaktı. 

İşin asıl problemli tarafı da buydu. Microsoft 365 giriş bilgileri alınan kişilerin tamamı da Avrupa’da firmalarda çalışan üst düzey kişiler. Dünya genelinde iş yapan bu şirketlerin sahipleri veya üst düzey yöneticilerinin hesapları çalınarak satışa sunuldu.

Büyük şirketlere hacker saldırıları sürekli devam ediyor

CEO, COO, CFO, CMO, CTO, başkan, başkan yardımcısı gibi pozisyonlarda çalışan kişilerin bilgilerine el konuldu. Bu durum aynı zamanda güvenlik açığının aslında ne boyutta olduğunu da gösterdi. ABD merkezli orta ölçekli bir yazılım şirketi ve başka bazı firmaların da bilgileri çalındı.

büyük şirketlere hacker saldırıları

Hackerlar bu bilgileri aldıktan sonra bazı karanlık platformlarda satış işlemlerini yaptı. Sadece 3 dakika içerisinde bu kişilerin tüm bilgilerinin çalındığı söyleniyor. Perakende market zinciri CFO’su yine bu işten zarar görenler arasında yer alıyor.

Tüm bilgilerin yaklaşık olarak 100-1500 dolar üzerinden satıldığı söyleniyor. Ayrıca hacker tarafından yapılan tüm bu satışlar, ciddi talep gördüğü ve bu nedenle işin arkasında başka grupların da olduğu ifade ediliyor.

Tüm bu şartlar değerlendirildiğinde hiçbirimizin güvende olmadığını söyleyebiliriz. Peki siz kendinizi güvende hissediyor musunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version