Büyük Bir Göktaşı Dünya’ya Çarpabilir: NASA Uyardı!

Uzay alanındaki en büyük kuruluşlardan bir tanesi olarak kabul edilen ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), büyük bir göktaşı ile ilgili sert bir uyarıda bulundu. Büyük bir göktaşının gezegeni tehdit ettiği vurgulandı. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

2021 PM7 adı verilen bir gök cismi, Dünya’nın hemen yakınından geçecek gibi görünüyor. En azından NASA böyle olduğunu söylüyor. Yaklaşık olarak 200 metre uzunluğa sahip olduğu ifade edilen bu cisim, Dünya’nın çok yakınından geçiş yapacak. Bu durum aynı zamanda manyetik bazı bozukluklara da sebep olabiliyor.

Büyük bir göktaşı tehdit yaratmaya devam ediyor

Bu göktaşının yaratacağı tahribatı anlamak için hızına bakmak gerekiyor. Saniyede 8,3 km hıza sahip olduğu söylenebilir. Saatteki hızı ise 29.880 kilometre civarında. Bu durum onun ne kadar tahrip edici olabileceğini rahatlıkla gösteriyor.

Büyük Bir Göktaşı

Hemen hemen 60 dakikada Dünya çevresinde bir tam tur atabilecek kadar güçlü olduğu ifade ediliyor. Dünya tarihi boyunca defalarca göktaşı felaketleri yaşandı. Bunlardan bazıları ciddi hasarlara yol açarken kimileri de sadece küçük çaplı bir etki oluşturabiliyor.

Göktaşları bugüne kadar her zaman dünya için tehdit oluşturmaya devam etti. NASA bu tür erken uyarı sistemleri ile birlikte göktaşlarına karşı koymaya çalışıyor.

Bu göktaşı; Dünya’nın hemen hemen 2,8 milyon kilometre uzağından geçecek. Göktaşı yön değiştirirse Dünya için felaket olabilir. Sizce NASA bu tedirginliğinde haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version