Bütçe Dostu Tabletler

Yaz aylarına girilirken açık havada, tatilde dijital konforunuzu artıracak ‘bütçe dostu’ tabletler listesini sizler için oluşturduk.

Tabletler keyfi bir başka olan cihazlardır. Oyun, eğitim, eğlence ve sosyal medyada sörf için büyük ekran deneyimi pek çoğumuz için hayatı kolaylaştırıyor. Diğer yandan iş hayatının da ‘uzaktan’ forma taşınması, ya da ağırlıklı olarak bazı günler evlerde çalışılması gibi trendlerle birlikte projelerin büyük ekranda yürütülmesi, görüntülü görüşme yapılması gibi ihtiyaçlar ortaya çıktı. İşte bu noktada da tabletler iyi bir ‘iş arkadaşı’ halini aldı.

Oyun oynama imkanı da sunuyor olmaları ile birlikte düşünüldüğünde tabletler için uçtan uca çözüm demek yanlış olmaz. Ancak şu da bir gerçek, fiyatlar özellikle son aylarda artış eğiliminde ve iyi bir tableti mütevazı fiyatlarla edinmek çok zorlaştı.

İşte bu sorunsalı dert eden NewTech editörleri, sizler için hem bütçe dostu hem de tüm dijital gereksinimlere yanıt verebilen ideal tabletler listesini oluşturdu.

İşte Bütçe Dostu Tabletler

Lenovo Smart Tab M8

Lenovo’nun 8 inçlik Android tableti, son dönemin öne çıkan alternatiflerinden biri. 1280 x 800 piksellik HD görüntü sunan tabletin IPS ekranı, 350 cd/m² parlaklık sunuyor. IPS demişken bu özellik sayesinde geniş bir görüntüleme açısının sağlandığını belirtelim.

Elde rahat tutuluşu ve dokunmatik hassasiyeti ile beklentilerin çok ötesine geçen tablet, 4 çekirdekli MediaTek Helio A22 işlemcisi (4x A53 @2.0 GHz), 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile geliyor.

Micro-USB 2.0 ve kulaklık girişleri bulunduruyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanabileceğiniz metal kasaya sahip Lenovo Smart Tab M8’de 5 MP arka ve 5 MP ön kamera, stereo hoparlör, Akıllı şarj istasyonu, Google Assistant ve 5000 mAh pil kapasitesi ile uzun şarj dayanıklılığı öne çıkan diğer özellikler.

Fiyat: 1999 TL

Huawei MediaPad T5

Son dönemde tablet modelleri ile adından söz ettiren Huawei’nin yetenekli mi yetenekli modellerinden T5, 10.1 inçlik 1920 x 1200 yani Full HD ekranı ile dikkat çekiyor. IPS özellikli geniş ekranda multimedya deneyimi muazzam. Kolay arayüzü ve yüksek dokunmatik hassasiyeti ile öne çıkan ekran deneyimi, beklentilerin çok ötesinde.

2 GB RAM, Kirin 659 (octa-core A53, 4 x 2.36 GHz+4 x 2.3GHz) işlemci ve 16 GB depolama alanı ile geliyor. İşlemcisi yüksek saat hızıyla zorlu oyunlar da dahil her türlü kullanımda etkili performans sunuyor. 16 GB depolama alanının 256 GB’ye kadar artırılabildiğini belirtelim.
Wi-Fi özellikli tablet, Android 8.0 Oreo + EMUI 8.0 & Kids Corner App kombinasyonuna sahip. Bu yetenekli işletim sistemi ile alışık olduğunuz tüm dijital gereksinimleri eksiksiz şekilde karşılayabilirsiniz.

2 MP ön ve 5 MP arka kameralı modelde 1080 video kaydı yapılabiliyor. 460 gram ağırlıktaki şık tasarımlı Huawei T5, tüm detayları ile uygun fiyatlı, eksiksiz alternatiflerden biri.

Fiyat: 1348 TL

TCL TAB 10

TCL’nin ülkemizde yoğun ilgi gören modeli 10.1 inçlik 1920 x 1200 piksellik etkileyici bir ekran sunuyor. Çizilmelere dayanıklı yapısını Gorilla Glass ekran kaplaması ile sağlayan tablette multimedya deneyimi gayet iyi. Kolay arayüzü ve yüksek dokunmatik hassasiyeti ile öne çıkan ekranı bizden tam not alıyor.

Sekiz çekirdekli Mediatek MT8768E işlemcisi (8 x 2.0 GHZ), 4G desteği, 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile listemizdeki en iddialı donanımlardan birine sahip olan TAB 10, en zorlu oyunları bile sorunsuz oynamanıza izin veriyor. Genel hız ve performansta çarpıcı sonuçlar sunduğunu da belirtmemiz gerekiyor.
Artırılabilir hafıza desteğini de kullanıcısına sunan modelin Wi-Fi Direct özelliği de bulunuyor. İnternete bağlanmak için sadece Wi-Fi ile sınırlı değilsiniz, zira SIM kart takılabiliyor…

Android 10 işletim sistemi yüklü şekilde gelen tablet, Nano-SIM özelliği sayesinde mobil internet bağlantısını destekliyor. USB Type-C, UBS 2.0, 5500 mAh pil, hafif tasarım, 5 MP arka ve 5 MP ön kamera diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Fiyat: 1799 TL

Samsung Galaxy TAB A7 Lite

Ekranı boyut olarak biraz küçültüp çözünürlüğü uçurmaya ne dersiniz? Samsung Galaxy TAB A7 Lite, iste tam olarak bunları vadediyor. 8.7 inç TFT LCD ekranda 2000 x 1200 (WUXGA) ekranla gelen tablet, gözleri kamaştırıyor. Detaylarına hakim olunmak istenen her konuda size yardımcı olan modelin dokunmatik hassasiyetini de çok üst seviyede olduğu açık.

32 GB depolama alanı ile birlikte hafızası 1 TB seviyesine kadar artırılabilen modelde MediaTek MT8768T (Quad 2.3GHz + Quad 1.8 GHz) işlemci dikkat çekiyor. Android 10 işletim sistemini kullanımınıza sunan Samsung Galaxy TAB A7 Lite, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct özellikleri ile geliyor. SIM desteği maalesef yok.

8 MP’lik iddialı arka kamerası ile beğeni toplayan tablette önde de 2 MP’lik selfie kamerası mevcut. (1920×1080) @ 60fps video kaydının da akıllı telefonlarla yarışır düzeyde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İnce ve şık tasarımlı bu alternatifte hafiflik de altı çizilmesi gereken ayrıntılardan. Çok keyifli bir model.

Fiyat: 1999 TL

Apple iPad

Apple dendiğinde artık 2 bin TL altında bir alternatife dokunmak, deneyimlemek pek kolay değil. Bu noktada şirketin genel tüketici elektroniği mağazaları ve online platformlarda satışa sunduğu en ideal alternatif 10.2 inçlik iPad. Fiyatı listedeki diğer modellere kıyasla oldukça yukarıda olsa da genel özellikleri ile bunu hak ediyor.

2160 x 1620 çözünürlüklü büyüleyici bir Retina ekranla gelen Apple’ın ‘nispeten’ bütçe dostu tabletinde diyagonal LED kullanımı ve IPS teknolojileri dikkate değer. Parlak ve canlı ekranda yüksek seviyedeki dokunmatik hassasiyeti de kullanıma ayrı bir konfor kazandırıyor. İnce ekran çerçevesi ve rahat tutuluşuyla gerek iş, gerek eğlence için ideal seçeneklerden.

Performans açısından bakıldığında A13 Bionic çip ve 64 GB depolama alanı ile tüm dijital ihtiyaçları eksiksiz şekilde karşılayabileceğiniz tablette oyun için güçlü bir grafik yapısı da mevcut. Hızlı bir sosyal medya ve internet deneyimi de cabası.

Hafızası artırılamayan tablette Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) desteği var. SIM kart ile kullanım imkanı sunulmuyor.
Eğer SIM ile birlikte kullanım istiyorsanız bütçenin bir miktar daha yukarı çıkacağını üzülerek hatırlatıyoruz.

12 MP arka ve 8 MP ön kamerası ile listemizdeki en iyi anlık görüntüleme özelliklerini sağlayan tablet, ayrıca 1080p video kaydına da imkan tanıyor. Hareketli enstantanelerde bile çok iyi video sonuçları alabiliyorsunuz bu modelde.
Kutu İçeriğinde iPad Lightning – USB-C Kablosu 20 W USB-C Güç Adaptörü bulunan model, farklı ve stilize renk alternatifleri ile tercih edilebiliyor.

Fiyat: 5999 TL

Exit mobile version