‘Bütçe Dostu’ 7. Nesil iPad ile Tanışın

“Artık iPad satın almak da iyice zorlaştı” Bu çokça duyulan, dile getirilen cümleyi dikkate almış olacak ki Apple, yedinci nesil iPad’i mütevazı bir fiyat skalası üzerinden tüketicilerle buluşturdu. Yüzler güldü.

Peki yeni iPad’de neler yeni?

En popüler ve en uygun fiyatlı iPad’e daha geniş bir ekran alanı ve tam boy Smart Keyboard desteği geldi. Yeni iPad, 10.2 inç Retina ekranın yanı sıra Apple Pencil desteği, hızlı A10 Fusion çip, gelişmiş kameraları, sensörleri, benzersiz taşınabilirliği, bağlantı özellikleri, kullanım kolaylığı ve tüm gün süren pil ömrü ile öne çıktı. Hızlıca Türkiye’de de satışa sunulan yeni iPad, 2499 TL’den başlayan fiyatlarla geldi. Bizce çok iyi ve rekabetçi bir fiyat.

 

Gümüş rengi zaten bildiğiniz iPad rengi. Uzay Grisni sevdik, ama özellikle Altın rengi bir başka. İddialı ve çarpıcı. Elbette herkese göre de değil, sadelikten yanaysanız gri tonlardan şaşmayın deriz.

iPad tasarımı öncül modellerden ve ‘Air’ modellerinden bir miktar farklı yerde. Akıllı telefon sınıfı inceliğe sahip diğer iPad’lere göre 1 mm kadar daha kalın.

Yaklaşık 3,5 milyon pikseli ve geniş görüntüleme açısı sayesinde yaratıcı ifadeler için canlı bir tuval yaratan yeni 10.2 inç Retina ekranlı iPad, aynı zamanda gelişmiş kamera ve sensörlerden yararlanarak etkileyici artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri yaşatıyor. Kullanışlı, her zamanki gibi akıcı (ilk testler buna işaret ediyor, detaylı incelemesini sonraki sayımızda paylaşacağız).

Güçlü A10 Fusion çip ile birlikte gelen yeni yedinci nesil iPad, güçlü multitasking özellikleri ve Apple Arcade’de kusursuz oyun oynama deneyimi için, en çok satan Windows PC’ye4 göre iki kata kadar daha hızlı performans sunuyor.

Üstün taşınabilirlik ve dayanıklılık özellikleriyle tasarlanan iPad, yaklaşık 450 gram ağırlığında. Aygıt, tüm Apple ürünlerinde kullanılan alüminyumla aynı sağlamlığa, dayanıklılığa ve göz alıcı dış yüzeye sahip yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen bir kasayla birlikte ilk kez geliyor.5 Ultra hızlı wireless performansı ve üç kat daha hızlı6 hücresel veri bağlantıları sunan7 Gigabit sınıfı LTE bağlantısı sayesinde iPad ile bağlantıda kalmak çok kolay. Önemli bilgilerinizi güvende tutmak için iPad’in kilidini Touch ID ile yalnızca parmağınızı kullanarak kolayca ve güvenli bir şekilde açabiliyorsunuz.

iPadOS ile yeni bir iPad deneyimi

iPadOS, benzersiz iPad’in deneyimi için tasarlanan güçlü yeni işlevleri ve kullanımı kolay özellikleri beraberinde getiriyor. Yeniden tasarlanan Ana Ekran, her sayfada daha fazla uygulama gösteriyor. Üstelik şimdi haber başlıkları, hava durumu ve takvim etkinlikleri gibi bilgileri tek bakışta görmek için araç takımlarına hızlı erişim sağlayan Bugün Görünümü de eklenebiliyor. Hem Split View’da yapılan güncellemeler sayesinde aynı uygulamada birden çok dosya ve belgeyle çalışmak hem de Slide Over’ı kullanarak farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak şimdi daha kolay.

Yaratıcı ve üretken olmanın yepyeni yollarını sunan olmazsa olmaz Apple Pencil, iPad deneyimine daha fazla entegre oluyor. Müşteriler şimdi Apple Pencil’ı ekranın alt köşesinden kaydırarak web sayfalarını veya belgeleri bütünüyle işaretleyebiliyor ve gönderebiliyorlar. Yeni bir tasarıma sahip araç paleti ise kullanışlı araçlara, renklere ve şekillere daha kolay erişim imkanı veriyor.

Harici USB sürücüleri ve dosya sunucularına yönelik destek sayesinde şimdi iPadOS’teki Dosyalar uygulamasında belgeleri daha da güçlü bir şekilde yönetebilirsiniz. Safari, kullanıcıların her zaman iPad’e göre en iyi şekilde optimize edilmiş web sitesine ulaşmaları için masaüstü sınıfı bir gezinme deneyimi yaşatıyor. Ayrıca, Squarespace ve Google Docs gibi popüler web uygulamalarını da destekliyor.

Eksiksiz iPad ailesi

Yeni ve en uygun fiyatlı 7. Nesil iPad, iPad mini, iPad Air ve en gelişmiş iPad Pro modellerine katılarak şimdiye kadar sunulan en iyi ve en çok yönlü iPad ürün serisini oluşturuyor. Bu eksiksiz ürün serisi; Apple Pencil desteği, sınıfının en iyisi performans, gelişmiş ekranlar ve tüm gün süren pil ömrü ile başka hiçbir tablette bulunmayan benzersiz bir deneyim sunuyor.

 

Bu arada…

Yeni yedinci nesil iPad ile birlikte ücretsiz sunulan iPadOS, 30 Eylül itibarıyla iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad 5. nesil ve daha yeni modelleri, iPad mini 4 ve daha yeni modelleri için ücretsiz olarak indirilebiliyor. Hala deneyimlemediyseniz zaman kaybetmeyin diyoruz.

Ekranı, bildiğiniz gibi: Süper!

Yeni iPad, Apple Arcade’deki en yeni oyunlar dahil olmak üzere bir milyondan fazla iPad uygulamasının kullanılabilmesi için yaklaşık 3,5 milyon piksele sahip muhteşem bir 10.2 inç Retina ekranla geliyor.

Apple’ın Ürün Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak

“Yeni iPad, en popüler ve uygun fiyatlı iPad modelimize daha da değerli özellikler katıyor. 10.2 inç boyutunda daha büyük bir Retina ekrana sahip model, Apple Pencil desteğinin yanı sıra ilk kez tam boy Smart Keyboard için de destek sunuyor,” diyen Apple’ın Ürün Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni iPad, aynı anda birden çok iş yapmak, belgeleri yönetip işaretlemek, Apple Pencil’ı kullanmak ve yeni bir tasarıma sahip Ana Ekran’da tek bakışta daha fazla bilgiye ulaşmak için yeni ve güçlü yollar sunan iPad OS’i çalıştıracak biçimde tasarlandı. iPadOS ile çalışan bu yeni iPad, insanların en popüler iPad’imizde sevdiği tüm özellikleri, yaratıcılık, öğrenme, çalışma ve oyun oynama için daha da iyileştiriyor.”

iPadOS, iPad’de birden çok belgeyle çalışmanın güçlü yeni yollarını sunarken Apple Pencil ile yeni yaratıcılık ve üretkenlik olanaklarının kapısını açıyor.

İpucu

Apple’dan iPad satın alan her müşteri mağazada veya online Kişiye Özel Kurulum hizmetinden yararlanabilir ve iPad’i özelleştirme, mail’i kurma, App Store’da yeni uygulamalar bulma gibi konularda yönlendirici bilgiler alabilir.

Hızlıca Türkiye’de de satışa sunulan yeni iPad, 2499 TL’den başlayan fiyatlarla geldi. Bizce çok iyi ve rekabetçi bir fiyat.


 

Exit mobile version