Bugatti Chiron Pur Sport Aracı Geri Çağırıldı

Bugatti'nin 1500 beygirlik hiper otomobili Chiron Pur Sport aracı geri çağırıldı.

Bugatti Chiron Pur Sport Araç sahiplerine, Amerika’dan bir haber geldi. ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi Bugatti sahiplerine kötü haber geldi. NHTSA, Bugatti’nin 1500 beygirlik hiper otomobili Chiron Pur Sport aracına sahip 9 kişiye kötü haberi verdi. NHTSA’nın açıklamasına göre, şirket ABD’de otomobilleri geri çağırdı. Geri çağırmanın nedeni ise arka lastiklerde saklı.

Otomobil devlerinin bazı risklerden dolayı araçlarını geri çağırdığını sıklıkla görüyoruz. Böylesi bir olayın son örneği Bugatti tarafında, 1500 beygirlik Chiron Pur Sport’ta oldu.

Bugatti’den Chiron Pur Sport Kararı

NHTSA’nın açıklamasına göre; Bugatti, bazı 2021-2022 model Chiron Pur Sport araçlarını ABD’de geri çağırıyor. Etkilendiği düşünülen araç sayısının 9 olduğu varsayılıyor. Açıklamada yaklaşık 4.000 km’lik (2.500 mil) kullanımdan sonra arka lastiklerde çatlaklar oluşabileceği belirtiliyor.

Buna ek olarak, arka lastiklerdeki çatlakların, lastik basıncının hızlı bir şekilde kaybolmasına neden olabileceği ve bunun da araç kontrolünün kaybedilmesine yol açarak çarpışma riskini artıracağı söyleniyor.

Açıklamaya göre, Bugatti geçici bir onarım olarak, etkilenen araçların arka lastiklerini yaklaşık her 3.000 km’de (1.875 mil) bir veya lastik yaşı 1,5 yıla ulaştığında değiştirecek. Yeni tasarlanmış lastikler geldiğinde ise lastikler tekrar değiştirilecek.

“Değiştirene Kadar Aracınızı Kullanmayın”

Halihazırda belirlenen km’leri ve süreleri aşmış lastikleri olan araç sahiplerine uyarı geldi. Buna göre lastikler değiştirilene kadar araçlarını kullanmamaları tavsiye ediliyor.

Yani, umabileceğiniz en iyi şey, otomobille birlikte gelen lastiklerin 2.500 mil dışında, Michelin Cup 2 R 355/25 serisi lastiklerin, otomobilin 217 mil / saat azami hızı için iyi olması gerekiyordu. Ama bunu çatlamış lastik üzerinde denemeyi aklından bile geçirmeyin!

Exit mobile version