Bu Uygulamalarla Video Oluştururken Fark Yaratın

Telefonunuzla video çekmeyi ve bunları birleştirerek bir kolaj oluşturmayı seviyor musunuz? O zaman bu uygulamalara bakmadan video oluşturmayı denemeyin.

Video çekmeyi ve bu videoları birleştirerek güzel bir klip ortaya çıkarmayı sevenlerden misiniz? Çektiğiniz videoları yaratıcılığınızı konuşturarak bambaşka şeyler ortaya çıkarmayı mı seviyorsunuz? Ya da günümüzün en popüler olaylarından birisi içerik üreticisi misiniz? Youtube’a düzenli olarak videolar atıp abone mi kazanıyorsunuz? Sizlere ilginizi çekecek, benzersiz çalışmalar ortaya koyabileceğiniz video düzenleme uygulamaları bulunuyor. Üstelik yukarıda da bahsettiğimiz gibi Youtuberlar bile bu uygulamalardan kolaylıkla videolar oluşturabilecekler.

Videolar özellikle sosyal medyada büyük bir ilgi odağı haline gelmiş durumda. Düz metin ve statik görsellerin yerini, hareketli videolara ve GIF’lere bıraktığını görüyoruz. Etkisi her geçen gün artış gösteren bu videoların Twitter, Facebook ve Instagram’daki stratejinizin bir parçası olarak, içeriğinizin geri kalan kısmı ile orantılı paylaşılacak şekilde ayarlanması gerekiyor.

Video çekmek gözünüzü korkutmasın yalnızca bilgisayardan yapılabileceği düşünülen bazı işlemler, artık akıllı telefonlar üzerinden çok daha kolay şekilde halledilebiliyor. Daha fazla yaratıcılık ve özgünlük ile kalabalıkların arasından kolayca sıyrılmanızı sağlayacak bu uygulamalar ise mobil cihazların vazgeçilmezi olarak yer buluyor.

Video Çekimlierinize Değer Katan Uygulamalar

Video çekmek, düzenlemek ve animasyonlar hazırlamak bu alandaki yeteneklerimizi de besliyor. Ufak dokunuşlarla benzersiz videolar hazırlayabileceğiniz iOS uygulamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

Apple’ın kendi video düzenleme uygulaması olan iMovie’ye alternatif olarak aşağıdaki uygulamaları da deneyebilirsiniz.

İşte Video Çekimleriniz için Fark Yaratacak 6 Video Düzenleme Uygulaması

1- Loopsie

Kamera tripodu veya profesyonel video aletine gerek yok. Loopsie, çarpıcı video ve fotoğraf efektleri oluşturmanıza olanak sağlar. 3B Fotoğraf, Akıllı Uzun Pozlama, Işık Yolları, Canlı Fotoğraflar ve çok daha fazlası. Herhangi bir profesyonel ekipman olmadan hepsi bir olan bir uygulama. Sadece bir parça yaratıcılık ve fotoğraflarınız çarpıcı bir sinema efektiyle canlanacak.

Canlı videolar ve fotoğraf efektleriyle videolarınızı benzersiz yapar ve içeriğinizin diğer videolardan benzersiz kılmanızı sağlar. Loopsie, videonuzu tam HD çözünürlükte çekmenizi sağlayan güçlü bir entegre video kameraya sahiptir. Video düzenleme yalındır ve basittir. Herkes güzel videolar oluşturabilir.
Loopsie, titrek elleri videolarınızdan kaldırır. Üst çentik stabilizasyon algoritması sayesinde tripodunuzu evde bırakabilirsiniz! Bulanık veya düşük tanımlamalı fotoğraf veya video yok. Loopsie tamamen Full HD videoları destekler.

Bir inek veya post prodüksiyon veya video yapım uzmanı olmanıza gerek yok. Loopsie almak bir selfie çekmek kadar kolaydır. Videonuzun sıçrama döngüsüne mi, solma döngüsüne mi sahip olmasını istediğinizi seçin. Video çözünürlükleri sosyal medyaya hazır. En sık kullanılan en boy oranları arasından seçim yapabilirsiniz.

2- Magisto

Magisto Video Düzenleyici ve Oluşturucu, video kliplerinizi ve resimlerinizi otomatik olarak ve sadece birkaç dakika içinde güzel bir şekilde düzenlenmiş ve sevdiğiniz müzikler, müthiş grafikler ve efektler kullanılarak tamamlanmış filmlere dönüştürüyor.

Magisto milyonlarca kullanıcıya sahip, 129 ülkenin uygulama marketlerin ana sayfasında 2 kere öne çıkan uygulama olarak gösterildi. Uygulamayı ücretsiz olarak indirme imkânınız bulunuyor.

Kullanmak için video düzenleme uzmanı olmanıza gerek yok. Magisto videolarınızı ve resimlerinizi analiz ediyor, daha sonra onları birbirine ekliyor. Professional görünüme sahip bir film ve arkadaşlarınızla paylaşmaktan gurur duyacağınız bir kurgu oluşturuyor.

Videolarınızı sosyal mecralarda paylaşabilirsiniz. Otomatik video dengelemesi, filtreler, efektler, geçişler ve baştan sona bir prodüksiyon. Yüz tanıma özelliği var. Müzik ekleyebilme özelliği de bulunuyor. Muhteşem video derleme kabiliyeti sayesinde slayt oluşturucularını tahtından ediyor.

Magisto, telefonda video düzenleme uygulamaları arasında, video kliplerinizi üç adımla otomatik olarak bir müzik videosuna dönüştürebilen kullanımı kolay bir programdır. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı seçin, istediğiniz müziği ekleyin ve ardından bir başlıkla son noktayı koyun. Hepsi bu kadar! Bu uygulama video düzenleme için çok fazla zaman harcamak istemeyen, ancak yine de tarz bir görünüm isteyenler için harika!

Dakikalar içinde paylaşmaya değer inanılmaz videolar hazırlamak için şimdi Magisto Video Editor – Music Slideshow, Collage & Movie Maker uygulamasını edinin. Magisto’nun mobil ve web uygulamalarıyla ihtiyaç duydukları tüm videoları hazırlayan 120 milyondan fazla kişiye katılın.

3- Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush ile çevrim içi videolar oluşturup paylaşarak takipçilerinizi şaşırtın. Tüm cihazlarda kullanımının kolay olmasının yanında, içerik oluşturma şeklinizi de zenginleştirecek bu uygulama ile yapacağınız şeyler çok fazla. Dahili kamera işlevselliği ile mobil cihazlarınızda profesyonel kalitede videolar çekebilirsiniz.

Ses, hareketli grafikler ve daha fazlası için basit araçları kullanarak videolarınızı düzenleyebilir, YouTube, Facebook ve Instagram gibi sosyal kanallarda paylaşabilirsiniz. İstediğiniz şekilde renk, boyut ve yazı tipini değiştirebilirsiniz. Telefonunuzda çekim yapın, ardından herhangi bir cihazda düzenleyin ve sosyal medyada paylaşın. Her şey buluta senkronize edilir, bu nedenle son düzenlemeniz her zaman parmaklarınızın ucundadır.

Özellikle online video içerik oluşturucuları için tasarlanan yeni bir video düzenleme uygulaması ile karşımıza çıkan Adobe, Premiere Rush uygulamasıyla dikkat çekiyor. Hem masaüstü hem de mobil platformlarda çalışacak olan Premiere Rush, YouTuberların imdadına yetişiyor.

Hem masaüstü hem de iOS platformu için kullanıma sunulan Premiere Rush ile dışa aktarılan videoların YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter ve Vimeo için optimize edilebileceğini de ekleyelim.

Kısacası Premiere Rush ile neredeyse tüm sosyal medya platformlarına ve video içerik sitelerine video üretebilirsiniz. İlk olarak bu yıl düzenlenen VidCon’da Project Rush ismi ile tanıtılan Premiere Rush, kolay bir kullanıma sahip ve hızlı bir video düzenleme çözümü kullanmak isteyen video içerik üreticileri için tasarlandı.

Hepsi bir arada bir video düzenleme uygulaması olan Premiere Rush, diğer Adobe servisleri olan Premiere Pro, AfterEffects, ve Audition gibi servislerin daha basitleştirilmiş bir hali olarak hizmet veriyor. Tek tık ile otomatik ses ayarlama gibi bir özelliğe de sahip olan Premiere Rush, bunun için Creative Cloud platformunda yer alan yapay zekâ teknolojisi Adobe Sensei’yi kullanıyor.

4- Prequel

Prequel, videolarda estetik efektler ve filtreler kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamada VHS, Stardust, Disco, Monroe, Retro, Vintage veya Indie Kid gibi efektlerle kendi estetiğinizi yaratabilirsiniz. Ayrıca Prequel’de bulunan DISCO, BLING, MIAMI, PRISM, VHS, D3D gibi ikonik efektlerle estetik düzenlemeler oluşturursunuz. Her hikâye için bir Prequel mevcuttur.

Uygulamada ücretsiz özellikler arasında her tarza uygun 800’den fazla efekt ve filtre yer alıyor. Hazır şablonlar ile tek bir dokunuşla yüksek kaliteli estetik videolar oluşturabiliyorsunuz. D3D ile hiç uğraşmadan harika 3D hareketli resimler yapabiliyorsunuz. İstediğiniz herhangi bir moda efekti ekleyin. 30’dan fazla özel yazı tipi bulunuyor. Kusursuz hisler için videolarınıza herhangi bir parça ekleyebiliyorsunuz. İçeriğinizi ayarlamak ve tam olarak ihtiyacınız olan sonucu almak için çeşitli araçlar bulunuyor. Videolarınız için özenle tasarlanmış başlangıç efektleri yer alıyor.

Uygulamanın ücretli sürümünde ise tüm Prequel efektlerine ve filtrelerine sınırsız tam erişim elde etmiş oluyorsunuz. Çok çeşitli ayarlamalar içeren gelişmiş düzenleme araç setinin keyfini çıkarabilirsiniz. Yaratıcılığınız için sınır bulunmuyor.

Prequel Gold abonelik olarak mevcuttur. Fiyatlar ikamet ettiğiniz ülkeye göre değişebilir ve yerel para biriminize çevrilebilir.

Prequel Gold aboneliğinizin ödemesi, satın alma onayından sonra iTunes Hesabınızdan tahsil ediliyor. Aboneliğiniz otomatik olarak yenileniyor Otomatik yenilemeyi istediğiniz zaman iTunes hesap ayarlarınızdan kapatabilirsiniz. Ancak abonelik süresinin kullanılmayan kısmı için geri ödeme yapılmayacaktır.

5- Splice

iPhone için yapılmış video düzenleme uygulamalarının pek bir kusuru bulunmuyor. Gerçekten aralarından seçim yapmak neredeyse imkânsız. Doğru testleri uyguladığınız zaman aralarında birinin daha yetenekli olduğunu göreceksiniz. Splice!

Açık konuşmak gerekirse Splice’ın en büyük üstünlüğü ücretsiz olması ve Apple’ın kendi uygulaması olan iMovie uygulamasının yapabildiği her şeyi yapabiliyor olmasıdır. Splice ile video düzenleme işi oldukça kolay bir iş haline geliyor ve klip editörü ile videonuz üzerinde kırpma gibi işlemleri kolay bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Splice ile vidolarınıza efekt ekleyerek metin ekleyebilir ayrıca videonuza istediğiniz herhangi bir parçayı da ekleyebiliyorsunuz. En önemli özelliklerinin başında çok kolay bir kullanıma sahip olması geliyor böylelikle birkaç dakika içinde kendi videolarınızı oluşturabilirsiniz.
Splice sosyal medyada video paylaşımı yapmak isteyen amatörler yönetmenler için yapılmış bir uygulamadır. Uzun metrajlı filmler yaratmanızı sağlayamıyor ki zaten iPhone’da bu özelliğe sahip bir uygulama yok.

6- Videoleap by Lightricks

Videoleap, video düzenleme ve paylaşma için hepsi bir arada bir sosyal platformdur. İçerik oluşturucuları için oldukça kullanışlı bir uygulama olan Videoleap, yapmanız gerekenler oldukça basit: şablonları düzenle, paylaş ve kullan. Ayrıca Bağlan, ilham al ve oluştur.

Videoyla nasıl da kolay yaratıcı olabileceğinizi bu uygulama ile keşfedin. İster üstün sinema yapımları düzeyinde filmler yaratmayı amaçlayın, isterseniz sadece, arkadaşlarınızla yaşadığınız anları paylaşın. Videoleap size göre olan benzersiz bir video düzenleyicisidir. Profesyoneller, sınıfının en üst düzeyindeki düzenleme özelliklerinden faydalanırken, amatörler ise kolayca öğrenebilecekleri ve hemen yapabilecekleri klip kesme ve birleştirmeden büyük keyif alacaklar. Uygulamayı indirip tam da bugün muhteşem videoları yaratmaya başlayabilirsiniz.

Uygulamanın özellikleri arasında çifte pozlama ve sanatsal görünüm yaratmak için videolarla fotoğrafları karşılaştırma; katman temelli düzenleme, video, efekt, metin ve fotoğraflar ekleyerek sonrasında bunları istediğiniz gibi yeniden düzenleyebilme; dönüşüm, maskeleme ve karışım modlarıyla katmanları özelleştirme, kliplerinize farkedilmeyen, sinema kalitesindeki geçişleri ekleme gibileri yer alıyor.

Exit mobile version