Bu Uygulama Güvenliğiniz İçin Engellendi Hatası

Bu uygulama güvenliğiniz için engellendi hatası alıyorum, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu adımları takip edebilirsiniz.

Bu Uygulama Güvenliğiniz İçin Engellendi

Bu uygulama güvenliğiniz için engellendi hatası mı alıyorsunuz? Windows 10 ile gelen kötü amaçlı yazılımlardan koruma aracı güvenliğiniz açısından iyi bir şeydir fakat bir uygulamayı gerçekten indirmek ve yüklemek istiyorsanız bunu yapmanızın önüne geçebilir.

Windows Defender, Windows 10 tabanlı bilgisayarınıza bir dosya indirirken güvende kalmanızı sağlar. Bilinmeyen bir yerden gelen, güvenilirliği doğrulanmamış ve bu nedenle şüpheli görünen dosyaları açmanızı engeller.

Dosyanın gerçekten güvenli olduğundan eminseniz bu hatayı atlamanızın bir yolu var. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Bu Uygulama Güvenliğiniz İçin Engellendi Hatasının Çözümü

Bu adımları takip ettikten sonra Windows işletim sisteminiz artık indirdiğiniz dosyaları açmanızı engellemeyecektir. Sorunu yaşamaya devam etmeniz hâlinde engellenen dosyayı ya da programı bulun. Bu program ya da dosyanın üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine basın.

“Engellemeyi kaldır” seçeneğinin yanındaki kutucuğa tıklayın. “Uygula” ve “Tamam” butonlarına sırası ile basarak pencereyi kapatın. Dosya artık güvenlik tedbiri dolayısı ile engellenmeyecek ve siz de dosyayı açabileceksiniz.

Bu iki yöntemi de hiçbir adımı atlamadan gerçekleştirmenize rağmen sorunun devam ettiğini görürseniz programın üzerine bir kez tıklayın ve Control + Shift + Enter tuş kombinasyonunu kullanarak programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bunu yaptığınızda yetkilendirmeye onay verip vermediğiniz sorulacaktır.

“Bu uygulamanın cihazınızda değişiklik yapmasına izin vermek istiyor musunuz?” başlıklı pencere geldiğinde programa gerekli izinleri “Evet” butonuna basarak verebilirsiniz.

Exit mobile version