Bu Retro FPS’leri Canavar Gibi Bir Laptop ile Oynayın

“Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı.” atasözünün, video oyunları için o kadar da geçerliliği yok. Özellikle son birkaç yılda oyun dünyasının, yeni fikrî mülkler yaratma konusunda ne kadar açmaza girdiğini, peş peşe yayınlanan remastered veya remake oyunlardan anlayabilirsiniz.

Hatta öyle ki Microsoft ile Sony gibi iki devi karşı karşıya getiren Activision Blizzard satın alımı sürecinde Sony’nin, masaya sıklıkla getirdiği Call of Duty markasının “yeni” oyunu bile Modern Warfare 3 olacak. Aslında Modern Warfare 3, bundan 12 yıl önce çıkmıştı. Yine de bu fikrî tıkanmışlığa çözüm bulanlar da yok değil. Özellikle Retro FPS türünün ayağa kalkmasını sağlayan bazı bağımsız ve küçük ölçekli stüdyolar, eğlence dozu yüksek, adrenalin dolu FPS oyunlarını art arda çıkarıyor. Oyun tutkunlarına da bu yapımları, canavar gibi laptop modelleri ile oynamak düşüyor. Dilerseniz gelin, Retro FPS türünü en iyi temsil eden birkaç oyuna bakalım.

Siberpunk Evreninin Tadı Turbo Overkill ile Bambaşka


Mutlaka yüksek performanslı ve ekranı en az 144 Hz yenileme hızına sahip bir oyuncu laptopu ile oynamanızı önereceğimiz Turbo Overkill, en yeni Retro FPS’lerden biri. Kısa zaman öncesine kadar Steam’de Erken Erişim aşamasında bulunan Turbo Overkill, kökleri, Duke Nuke’me kadar uzanan Apogee Entertainment’ın -kendi ifadelerine göre- Duke Nukem 3D’den bu yana çıkardıkları en iyi oyun.

Yapımda, Johnny Turbo’yu yöneterek adı Cennet (Paradise) olan cehennemden bozma kasabayı, Syn (İngilizce “günah” anlamına gelen kelimeyle aynı şekilde okunuyor) adlı yabancı yapay zekâdan kurtarmak. Eğer eski usul FPS oyunlarının müdavimiyseniz, çok düşünmeden maksimum eğlenceyle önünüze geleni indirmek istiyorsanız, Turbo Overkill’i, sahip olduğunuz oyuncu laptop modeline konuk edebilirsiniz.

Retro da Olsa Amid Evil’ı Her Laptop Kaldırmaz


Blade Runner ile Doom’un evliliğinden doğan ürkütücü bir çocuk gibi duran Turbo Overkill’in aksine, eskinin Hexen ve Heretic serilerinden ilham alan Amid Evil, kucak dolusu Retro FPS yayınlayan New Blood Interactive’in arkasında durduğu isimlerden.

Mana âleminde “mana” toplayıp yeni silahlarla karakterinize yeni savaş yetenekleri kazandırarak iblislerle mücadele ettiğiniz Amid Evil, standart hâliyle her oyuncu bilgisayarında oynanabilir. Ama yapımın RTX’li sürümünü, yalnızca canavar gibi laptop modellerinin akıcı çalıştırdığını anımsatalım. Unutmadan, siz bu satırları okurken oyuna “The Black Labyrinth” adlı ücretsiz bir indirilebilir içeriğin geldiğini de ekleyelim.

Cultic’in Bölüm ve Sanat Tasarımına Bayılacaksınız


Gaming laptop’ınız ile oynamaktan sıkılmayacağınız bir başka Retro FPS, yazı içinde daha önce kulaklarını çınlattığımız Duke Nukem’in yaratıcısı, 3D Realms imzalı Cultic. Anlatı zenginliği konusunda önceki iki oyunla yarışabilecek ve muhtemelen birinciliği yakalayacak olan Cultic’te, adından da anlaşılacağı üzere sapkın bir tarikatın korkunç üyelerine karşı mücadele vereceksiniz. Bölüm ve sanat tasarımına hayran kalacağınızı düşündüğümüz oyunun görselleri, ilk dönem FPS’lere daha yakın ve bu, onu daha tekinsiz bir yapıma dönüştürüyor. Oyunun sayabileceğimiz tek eksisi, tadını damakta bırakacak kadar kısa olması.

Yazıda adı geçen oyunları daha önce oynamadıysanız ve bu oyunları, hakkını vererek çalıştırabilecek bir laptop’ınız yoksa, kendinize uygun bir “canavar” ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Monster Notebook imzası taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarı modelleri ile yalnızca Retro FPS türündeki yapımları değil yüksek prodüksiyonlu (AAA) oyunları da yüksek kare/saniye oranlarıyla oynayabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde, dijital içerik üretim sürecinde de değerlendirebileceğiniz oyuncu bilgisayarlarından size uygun olanı, Monster Notebook ayrıcalıklarıyla hemen satın alabilirsiniz.

Exit mobile version