Bu da sanal SIM kart!

SIM kart değiştirme derdi bitiyor.

Aynı cep telefonu üzerinden 6 farklı kullanıcının abone olmasını sağlayan sanal SIM kart teknolojisi, abonelerin işini oldukça kolaylıştıracağa benziyor.

Hindistan’nın teknoloji şirketlerinden Comviva Technologies’ın geliştirdiği sanal SIM kart, SIM kart değiştirmeksizin farklı hatlar üzerinden görüşme yapılabilmesine olanak sağlıyor.Sanal SIM kart’a dahil olan kullanıcılar, yanlarında SIM kartlarını taşımasa da, herhangi bir telefon üzerinden kendi Sanal SIM kart’ına bağlanan kullanıcılar, kendi hatları üzerinden görüşme yapabilecek. Böylece, SIM kart değiştirmeden farklı hatlar üzerinden görüşme yapabilmenin de önü açılmış olacak.
Comviva’nın en son Virtual SIM yani sanal SIM kart teknolojisi, bir başkasının cep telefonunda, SIM kart değiştirmeden ama kullanıcının kendi hattıyla görüşme yapmasına imkan tanıyor.
 

Aile bireyleri tek tek cep telefonu satın almak yerine, hizmete abone olarak ayrı ayrı numara ve hat sahibi oluyor. Bu sayede kişilsel bilgiler ve ve özel hayatlar korunuyor. Hatta her kullanıcının kendi cep telefonu melodisi bile korunuyor.

İş hayatında da büyük kolaylık sağlayacak olan buluş sayesinde hem özel hayat ve iş hayatı biribirinden kolayca ayrılabilecek, hem de birden fazla hat taşıyanlar SIM kart takıp değiştirme derdinden kurtulabilecek. Ayrıca aboneler seçebileceği cep telefonu modellerini çift SIM kart uyumlu modellerle kısıtlamak zorunda kalmayacak.

Sanal SIM kart, telefona takılı bir SIM kart üzerinden giriş yapıldıktan sonra, özel bir kod girerek devreye sokuluyor. Yani cebi alıp kodunu giren kullanıcı, farklı telefon üzerinden kendi hattını kullanabiliyor.

 

Exit mobile version