Bu arttırılmış gerçeklik uygulaması ile iPhone telefonunuzu metre gibi kullanabilirsiniz

Gerçek hayattaki nesneleri ölçebilen bir arttırılmış gerçeklik uygulamasına ait video, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde viral olmuştu. Söz konusu uygulama, iOS cihazları için arttırılmış gerçeklik uygulamaları yapan geliştiricileri hedefleyen Apple”ın son zamanlarda yayınlanan ARkit aracını kullanıyor. Ve şimdi bu AR ölçüm uygulaması, geliştirici Laan Labs tarafından beta testi amacıyla kendi sitesinde yayınlanıyor.

youtu.be/z7DYC_zbZCM

AR ölçüm uygulaması şu anda beta testi aşamasında

İçinde bulunduğumuz milenyum çağında akıllı telefonlar genellikle selfie ya da yiyecek fotoğrafları çekmek gibi önemsiz amaçlarla kullanılıyorlar. Evet, bu şeyler özellikle sosyal medya gibi halka açık alanlarda teşhir olunduklarında gerçekten sinir bozucu olabiliyorlar. Fakat arttırılmış gerçeklik teknolojisinin gelişmesi sayesinde akıllı telefon kameraları artık daha faydalı amaçlar için kullanılabilecekler.

Laan Labs”ın yayınladığı AR Measure adı verilen uygulama telefon kamerasını sanal bir cetvele çeviriyor. Böylece herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde cetvel olarak kullanılabiliyor. Telefonu ölçmek istediğiniz nesneye yönlendirip, başlangıç noktasına tıkladıktan sonra, ölçmek istediğiniz uzunluğun ölçümünü yapabiliyorsunuz. Uygulamanın bulunduğu sitede “Uygulama, noktalar arasındaki uzaklığı 3 boyutlu olarak ölçmek için Arttırılmış Gerçeklik”in gücünü kullanıyor” şeklinde bir açıklama bulunuyor. Bunun anlamı AR Measure uygulamasını kullanmak suretiyle 3 boyutlu uzayda bulunan herhangi bir şeyin teorik olarak ölçümü yapılabilecek.

Şu an itibariyle AR Measure adlı uygulama birkaç derecelik hata payı ile ölçüm yapabiliyor. Tabii şimdilik beta aşamasında olan bir uygulamanın, tipik bir metre, cetvel gibi somut ölçüm araçlarının yerini alabileceğini iddia etmek mantıklı olmaz. Bununla birlikte Apple”ın uygulama yapmak için yazılım geliştiricilerin AR platformda kullanacakları en büyük platform olma yönündeki eğilimi, “AR Measure” uygulamasının da gelecek versiyonlarının daha sofistike ve tutarlı ölçümler yapabilmesini sağlayacaktır. 

Exit mobile version