Bose Sport Open kulaklıklarını duyurdu

Bose en yeni gerçek kablosuz kulaklıkları Sport Open kulaklıklarını, siz dinlerken çevrenizden haberdar olmanızı sağlamak için tasarlanmıştır. Diğer kulaklıkların çoğu kulak kanalının içine oturarak en azından bazı ortam gürültüsünü engellerken, Sport Open kulaklıklar bunun yerine dışarıda oturur. Bose, kulaklıkları bir Federal İletişim Komisyonu dosyalama yoluyla sızdırıldıktan bir ay sonra resmi olarak duyurdu.

Intel Rocket Lake çıkış tarihi sızdırıldı

Kulaklık üreticilerinin (Bose dahil) gürültü engelleme teknolojisiyle tam tersini yapmaya çalışırken bu kadar çok para harcadıkları düşünüldüğünde, ortam gürültüsüne izin veren bir tasarım kulağa mantıksız gelebilir. Ancak, trafikte bisiklet sürerken veya hava karardıktan sonra koşarken olduğu gibi, çevrenizden haberdar olmanın çok iyi bir şey olduğu pek çok örnek vardır.

Farklı kulaklık üreticileri, benzer bir etki elde etmek için çeşitli yaklaşımlar kullanmıştır. Örneğin, Aftershokz tarafından üretilenler gibi kemik iletimli kulaklıklar, kullanıcının kafasının yanlarına doğru titreşir ve kulağında kulaklık olmadan müziği duymalarını sağlar. AirPods Pro gibi kulaklıkların, ortam gürültüsünü duymak ve müzikle karıştırmak için mikrofonlarını kullandıkları bir tür “ortam” veya “şeffaflık” modu içermesi de yaygın hale geliyor.

Bose’nin yaklaşımı biraz farklı. Sport Open kulaklıklar, çoğu kulaklık gibi kulağın içine oturmak yerine “kulağın dış kenarını nazikçe kavrar” ve kulak kanalının üstüne oturur. Bose, bunun “kulak ucu olmadan, neredeyse cilt teması olmadan ve kemik iletiminin neden olduğu sıkışma ve titreşimler olmadan” çalışmasına izin verdiğini iddia ediyor. Yüksek ses seviyelerinde bile kulaklıkların ne çaldığını yalnızca kullanıcının duyması gerektiğini ekler.

BOSE SPORT OPEN KULAKLIKLARIN ÖZELLİKLERİ

Spesifikasyonlar açısından Bose, kulaklıkların bir şarjla sekiz saatlik pil ömrü sağlayacağını belirtiyor. Ayrıca toz ve suya dayanıklılık derecesi IPX4 olacağını ve Bluetooth 5.1’i destekleyeceğini vaat ediyor. Her kulaklıktaki bir düğme ile kontrol edilebilirler. Biri eşleştirilmiş bir telefonun ses yardımcısını etkinleştirmek için ve diğeri çalmayı kontrol etmek için ve arama yapmak için içlerinde yerleşik mikrofonlar vardır. Bir taşıma çantası ve şarj tabanı ile birlikte gelirler. Bose Music Uygulaması ile kontrol edilebilirler.

BOSE SPORT OPEN KULAKLIKLARININ FİYATI

Bose, şimdilik yalnızca ABD’de piyasaya sürüyor. Siyah renkte olan kulaklığın fiyatı 199,95 dolar etiketine sahip. Sport Open kulaklıklarının ön siparişleri bugün açılıyor. Kulaklıklar Ocak ortasından itibaren satışa sunulacak.

Exit mobile version