Bosch Smart Kitchen Dock Tanıtıldı

Bosch Smart Kitchen Dock, adı dışında tamamıyla ayrılabilir bir Nest Hub'dır. Google Asistan yerine Alexa geliyor ama bu önemli bir şey değil.

Bosch, IFA 2022’de, mevcut tabletiniz veya telefonunuz için bir yuva olan harika bir bağımsız Alexa hoparlörü olarak hizmet veren Smart Kitchen Dock cihazını tanıttı. Google’ın ayrılabilir bir Nest Hub üzerinde çalıştığına dair söylentileri hepimiz hatırlıyoruz. Bu yılın başlarında Google I/O’da şirket, daha tuhaf bir şeyden ziyade bir tabana sahip uygun bir Android tablet olmasına rağmen, aslında bu kategorideki bir cihaz üzerinde çalıştığını açıkça belirtti. Bu cihazın 2023’te piyasaya çıkmasını bekleyemiyorsanız veya Google Assistant’ı sevmiyorsanız, Bosch’un en yeni akıllı ev cihazı tam size göre olabilir.

Bosch Smart Kitchen Dock Özellikleri

Smart Kitchen Dock, bir telefona veya tablete bağlı olmadığında oldukça sıradan ama garip görünen bir Amazon Alexa akıllı hoparlörüdür. Özel akıllı hoparlörünüzden bildiğiniz tüm talimatlar için kullanabilirsiniz. Cihaz, iki adet 41 mm aktif hoparlör ve bir pasif rezonatör ile birlikte gelir. Müzik için başarılı bir ses kalitesi vaat eder. Dört adet mikrofon, tavada yemek fışkırırken bile cihazın sizi anlamasını sağlar.

Üstte bir cihaz tutucu bulunan silindirik tasarım, siyah polikarbonat cihazın yalnızca bir hoparlörden daha fazlası olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Telefonunuzu veya tabletinizi hoparlörle eşleştirdiğinizde, Bosch Dock, mevcut cihazınızı bir tarif ve akıllı ana merkeze dönüştürür. Bunların tümü, cihazınızı hub’a koyduğunuzda otomatik olarak açılan Bosch’un kendi uygulamasını kullanır. Bir yakınlık sensörü veya bir cihazın ne zaman ayarlandığını algılayan ve ardından uygulamayı söz konusu cihaza iten bir ölçek aracılığıyla çalıştığını varsayıyoruz. Çünkü stand, benzer bir NFC çipine sahip olmayan bir iPad ile demode edildi. işlev.

Bu yeterli değilmiş gibi, Smart Kitchen Dock ayrıca hareket girişini de destekler. Yemek pişirmek için Bosch uygulamasını kullandığınızda, cihazın önünde elinizi sallayarak farklı adımlar ve içerik listesi arasında geçiş yapabilirsiniz. IFA demosunda bu şaşırtıcı derecede iyi çalıştı. Google’ın Nest Hub cihazlarında benzer bir amaca hizmet eden Soli radar çabalarının bir kanıtı.

Kontrol Merkezi Olarak Hizmet Edecek

Bosch ayrıca gelecekte bir dizi hizmete erişiminizin olacağına söz veriyor. Bu nedenle şirketin Alexa donanımlı cihaza uzun süreli yazılım güncellemeleri sunmayı taahhüt ettiği görülüyor. Şirket, Smart Kitchen Hub’ın Bosch’un Home Connect ekosisteminin bir parçası olan yaklaşmakta olan yazılım ve ürünleri için kontrol merkezi olarak hizmet edeceğini duyurdu.

Kurulumun da birkaç dezavantajı var. Söyleyebileceğimize göre, rıhtım kablosuz bir şarj bobini içermiyor. Dock ile birlikte kullanırken telefonunuzu veya tabletinizi şarj etmek istiyorsanız, fiziksel olarak cihazın USB-A bağlantı noktasına takmanız gerekir. Bu, özellikle Google’ın planlanmış tableti gibi daha zarif bir şeyle karşılaştırıldığında ideal değil. Bosch’un Alman web sitesinde yer alan bir sorumluluk reddi de, Android desteğinin yalnızca çok yakında geleceğini açıkça ortaya koyuyor ve cihazın kutudan çıkar çıkmaz Android bağlantısı olmadan başlatılabileceğini gösteriyor.

Akıllı ev denilince aklınıza Bosch gelmeyebilir. Ancak şirket bu alandaki çalışmalarını sürekli olarak genişletti. Smart Kitchen Dock, şirketin cihaz bölümünün bir parçasıdır ve Bosch’un akıllı bağlantı çabalarını düzgün bir şekilde başlatacak cihaz olabilir.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Kitchen Dock, 2023’ün başlarında İngiltere ve Almanya’da piyasaya sürülecek. 190 € civarında bir fiyatı olması gerekiyordu. Yakın zamanda ABD’de satın alamayabilirsiniz, ancak yine de sadece umduğumuz ilginç bir konsept, ya göleti geçecektir ya da en azından diğer üreticiler için ilham kaynağı olacaktır.

Exit mobile version