BMW XM Konsept Resmen Tanıtıldı

43 yıl önce tanıtılan M1'in ardından ikinci saf M modeli olan BMW XM Konsept tanıtıldı.

BMW XM, gelecek yıl Güney Carolina’da üretime başlayacak.

Şirket, BMW’nin M sınıfında elektrik motoru alan ilk yeni konsept plug-in hibrit elektrikli aracı ortaya çıkardığını duyurdu. Şirket, aracın 2022’nin sonundan itibaren şirketin  Güney Carolina’daki fabrikasında üretime geçeceğini söyledi.

BMW XM V8 Motora Sahip

Konsept BMW XM, 750 beygir gücü ve 737 fit pound tork sağlamak için elektrik motoru olan V8 motora sahip bir araç. BMW sözcüsü Jay Hanson, The Verge’e gönderdiği bir e-postada, XM’nin üretim versiyonunda plug-in hibrit sistemle eşleştirilmiş bir V8 motora sahip olacak olsa da, “beygir gücü ve tork rakamlarının şu anda ön planda olması gerektiğini” açıkladı.

Şirket, iki büyük burun deliği şeklindeki açıklığa sahip olağandışı ön tasarımın, siyah böbrek ızgarasının aydınlatmalı bir versiyonunu içeren gelecekteki lüks araçları için yeni bir yön gösterdiğini söyledi.

Hanson, iç mekanın gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranının “eski görünümlü deri” olduğunu söyledi. BMW M CEO’su yaptığı açıklamada, “yüksek performanslı araç segmentinin yeniden tasavvur edilmesini temsil ettiğini” söyledi.

Şirket, aracın ne kadara mal olacağı konusunda bilgi vermedi.

XM tamamen elektrikli bir araç olmasa da, BMW elektrikli bir geleceğe doğru ilerliyor. Şirket, yeni araçlarının yarısının 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olmasını beklediğini söyledi. 5 Serisi ve 7 Serisi sedanlar ve X1 SUV. Ancak iX3, ABD’de değil, yalnızca Avrupa ve Çin’de satışa çıkacak.

BMW XM Konsept Özellikleri

Yüksek sürüş yapısına sahip bir SUV olan XM, özellikle ekstra şarj edilen bir hibrit. 750 beygir güç ve 1000 Nm tork üreten aracın üretimi buna göre 2022 yılında olacak. Aracın arka tarafında ince LED farlar ve hatta dört egzoz çıkışı var. Kabin içerisinde sürücüye odaklanan tasarımda bronz ve kahverengi deri karbon fiber eklemeler mevcut. BMW’nin son dönemde oldukça büyüyen ‘böbrek ızgara’ tasarımı burada da baskın halde.

Exit mobile version