BMW Otonom Araç Üretiminde İlginç Bir Direksiyon Patenti Aldı!

Hiç kimsenin beklemediği bir anda BMW otonom araç üretiminde çok ilginç bir tasarıma yer verdi. Hiç kimsenin beklemediği bu tasarım, bizleri ilerleyen yıllarda araçların nasıl görüneceğini ortaya koyuyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Otonom araçları çeşitli seviyelere ayırmak mümkün. Mesela en ileri seviye olarak 5. seviye otonom araçlar gösteriliyor. Bu tür araçların güvenilir kabul edilerek sürücüler tarafından yaygın bir şekilde kullanılması pek olası görünmüyor. Otonom araçlarda 4. seviye çok daha yakın. Fakat her ikisinin çok önemli bir özelliği bulunuyor.

BMW otonom araç üretiminde yeni stratejiler deniyor

Alman otomotiv devi BMW araç tasarımında çok önemli bir gelişmeye imza atıyor. Şirket tarafından kullanılacak yeni araçlarda direksiyonların simit şeklinde değil de biraz daha farklı olması bekleniyor.

BMW otonom araç

Uzay araçlarını mutlaka filmlerden veya çeşitli yerlerden görmüşsünüzdür. Alman otomotiv devi tarafından tasarlanan araçlar ise tam olarak böyle. Yani tam olarak bir simit şeklinde değil de daha çok uzay aracının direksiyonuna benzeyecek. Böylece iki elle kavramak çok daha kolay hale geliyor.

Tesla ve diğer şirketler de bu tür araçlara çok büyük bir önem gösteriyor. Ancak hangi şirketin bu konuda elini çabuk tutacağı henüz net değil. Hemen yan kısımlarında ve üzerinde bulunan kontrol butonları ise manuel sürüş sırasında vites, far ve silecek gibi ekipmanların kontrolünü sağlıyor. Sizce BMW tarafından geliştirilecek bu yeni cihazlar daha başka nasıl tasarımlar kullanabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version