BMW Elektrikli Araçlar İçin Düğmeye Bastı: İşte Detaylar

BMW elektrikli araçlar ile ilgili yeni anlaşmalar yapmaya başladı. Elektrikli araba kullanımında geri planda kaldığı için firma defalarca eleştirildi. Şimdi ise bu eleştiriler geriye alınmak isteniyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

BMW CEO’su Oliver Zipse tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında firmanın 2023 yılı bitmeden çok büyük sonuçları alması bekleniyor. Yaklaşık olarak 25 elektrikli otomobil modeli için düğmeye basıldı.

BMW elektrikli araçlar konusunda hırslı

Tesla şirketinin elektrikli araçlar ile ilgili çok büyük çalışmalar yaptığı zaten biliniyordu. BMW ise her ne kadar piyasada çok büyük bir yere sahip olsada yine de yeteri kadar elektrikli araçlara yönelmemek ile suçlanıyordu.

BMW elektrikli araçlar

Şimdilerde 2023 yılında 25 elektrikli otomobil modeli üretecek olması az da olsa bu konudaki eleştirileri ortadan kaldırabilir. Northvolt ile yapılan 2 milyar dolarlık anlaşma ile birlikte elektrikli araçlar için batarya tedarik edileceği de söylendi.

2021 yılında Avrupa’daki her 4 otomobilden 1’inin elektrikli olacağı defalarca ifade edilmişti. Sizce BMW bu konuda yeteri kadar çalışma yürütüyor mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version