BMW, 50. Yıl M Logosunu Tanıttı

BMW'nin yan kuruluşu BMW M GmbH, 50. yıldönümüne özel logo tasarladığını duyurdu.

Öncü otomobil şirketi BMW, önümüzdeki seneye biraz daha fazla önem veriyor. Çünkü yüksek performans veren araçlarını ürettiği M GmbH, önümüzdeki sene 50. yılını kutluyor.

Bu yüzden ünlü Alman otomobil üreticisi özel bir kutlama yapmak istiyor. Bu kapsamda da M GmbH’nin 50. yıla özel logosu ortaya çıktı. Kullanıcılarını geçmişe götürmek isteyen BMW, logosunda nostajiye yer verdi.

Yeni logo önümüzdeki yıl çıkacak olan tüm M ve M Sport modellerinde olacak. Ancak logoda çok büyük bir değişim olmayacak.  Yeni logoda BMW‘nin klasik dairesel logosu ve M GmbH’nin renkleri yer alacak.

İlk olarak 1973 yılında

Bu yeni logo ilk olarak 1973 yılında üretilen yarış otomobilinde vardı. Ayrıca 1978 yılında üretilen ilk M1’de şerit halinde vardı. Böylece M markasının tanıtımı görevini üstlenmişti.

BMW M GmbH markalı için oluşturulan logo, yıllar boyunca bu şekilde kullanılmadı. Şirket, BMW’nin kendi logosunu M serisi araçlarında da kullanırken, ayrım yapılabilmesi için özel etiketler yerleştirdi. Bu etiketler,  iki mavi tonu ile bir de kırmızı renkli şeritler içeriyor, bu şeritlerin hemen yanında da M ibaresine yer veriliyordu.

1993 yılında BMW Motorsport olarak bilinen yan kuruluşun adı BMW M GmbH olarak değişti. Ancak bu değişim sadece isim odaklı kaldı. Güçlü motor, gelişmiş araç dinamikleri ve pist odaklı performans gibi kriterler, M markasının en önemli özelliklerinden olmaya devam etti.

M Logosundaki Renkler Dahil Edildi

2022 yılının mart ayından itibaren tüm M ve M Sport modellerde kullanılması planlanan özel logo, klasik BMW logosuna ek olarak M serisi ile özdeşleşen farklı tonlarda mavi ve kırmızı yarım daireleri bünyesinde barındırıyor. BMW M logosu da yıllar geçtikçe değişikliğe uğradı.

BMW’nin M markası için yaptığı kutlamalar, yalnızca logo değişikliğiyle sınırlı kalmadı. Şirket, 2022 yılında üreteceği M serisi otomobillerde özel renklere de yer verecek. Bu özel renkler, M GmbH ile özdeşleşen iki ton mavi ve bir de kırmızı olacak. Böylelikle BMW M serisi kullanıcıları, hafızalardan silinmeyecek araçlara sahip olacak.

Exit mobile version