Bluetooth Kulaklık Tek Taraftan Ses Gelmiyor

Bluetooth kulaklık tek taraftan ses gelmiyor mu? Hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi inceleyin, sorunu çözün.

Bluetooth kulaklık tek taraftan ses gelmiyor ve bu nedenle şarkı dinlemek, video izlemek, birileri ile konuşmak can sıkıcı bir hâl mi alıyor? Bu sorunla çoğu Bluetooth kulaklık kullanıcısı karşılaşıyor. Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz çözüm yollarını araştırıyor olabilirsiniz.

Bu yazıda Bluetooth kulaklık soldan ya da sağdan ses gelmeme sorununun neden kaynaklı olabileceğini ve bu sorunu çözmek için neler yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Bluetooth Kulaklık Tek Taraftan Ses Gelmiyor, Ne Yapılmalı?

Bluetooth Kulaklık Tek Taraftan Ses Gelmiyor, Ne Yapılmalı?

1. Diğer Cihazlarla Bağlantısını Kesme

Bluetooth kulaklıklar normalde sadece tek bir cihaza bağlanabilir. Aynı anda iki cihazla eşleşme sağlanamaz. Örneğin iPhone’a bağlandığınızda Android telefona bağlanmanız mümkün değildir.

Tabii, bu piyasaya yeni sürülen birçok kulaklık için geçerli değildir. Çoğu kulaklık artık birden fazla cihaza bağlanabiliyor. Bu kulaklıklardan birine sahipseniz kulaklığın başka bir cihaza bağlı olup olmadığını kontrol edin.

2. Cihaz ve Kulaklık Arasındaki Mesafeyi Azaltma

Müzik dinlerken kulaklıklardan birinden ses gelmediğini fark ederseniz cihazdan çok uzak kalmış olabilirsiniz. Bluetooth kulaklıkların çoğu uzun mesafede çalışabilse de sorunsuz bir deneyim yaşanması için cihaz ve kulaklık arasında bir engel olmamalıdır. Başka bir deyişle sinyalin engellenmediğinden emin olmak gerekiyor.

3. Şarjını Kontrol Etme

Bluetooth kulaklıkların çalışması için ortada şarj sorunun olmaması gerekir. Kulaklığın şarjı azaldığında eşleştirme sorunu yaşamanız olasıdır. Bu da kulaklığı olması gerektiği gibi çalışmasını engeller.

4. Uyumluluğu Kontrol Etme

Cihaz ile kulaklık uyumlu değilse bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kulaklıkla ilgili sorunları gidermek için Bluetooth sürümünüzün desteklenip desteklenmediğini kontrol edin.

5. Kulaklığı Temizleme

Bluetooth kulaklıklar temiz olmadığında iyi ses sağlamayabilir. Bu sadece Bluetooth kulaklıklar için geçerli değildir. Kablolu kulaklıklarda da geçerlidir. Kulaklıkta toz ve kir eğer yoğun bir şekilde bulunuyorsa kulaklığın bir tarafından ses gelirken diğer tarafından gelmemesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Kulaklığınızı ceplerinize ya da çantanıza çok sık koyuyorsanız üzerinde toz ve tüy birikebilir. Sorunu çözüme kavuşturmak için Bluetooth kulaklığınızın temiz olup olmadığını kontrol edin. Kulaklığın ıslanmamış olmasına da dikkat edin.

Sağlığınız için uzun süre kulaklık takmanın zararlarını da incelemeyi unutmayın.

Exit mobile version