Bluetooth Kulaklık Ses Az Çıkıyor, Nasıl Çözülür?

Bluetooth kulaklık ses az çıkıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız başvurmanız gereken yöntemleri bu rehberden öğrenebilirsiniz.

Bluetooth Kulaklık Ses Az Çıkıyor, Nasıl Çözülür?

Bluetooth kullanan kişiler, her an her yerde dilediği müziğin ritmine kapılabilenler ve Bluetooth kulaklık ses az çıkıyor diyerek düşük ses sorunundan yakınanlar olmak üzere ikiye ayrılır. İkinci durumda olanlar için dinlenen müzikten keyif almak ne yazık ki çok mümkün değildir. Sesin aşırı kısık olması, dinleyicinin sözleri bile anlamasını güçleştirir.

Normalde kullanıcının işitme yetisinin zarar görmemesi için ayarlanmış maksimum ses seviyesi vardır ama bazı kullanıcıların yaşadığı sorun maksimum ses seviyesi ile ilgili değildir. Bu kullanıcılar o maksimum ses seviyesini bile bulamaz. Kulaklıktan ses çok az gelir. Ortam da gürültülü ise dinlediğini duyması neredeyse imkânsız hâle gelir.

Peki, bu sorunu çözmek için nasıl bir çözüm yolu izlenmelidir? Bu sorunun cevabı aşağıdaki çözüm yollarındadır. Aşağıda yer alan yöntemler hem sorunun nedenini hem nasıl çözüleceğini öğrenmenizi sağlayacaktır.

Bluetooth Kulaklık Ses Az Çıkıyor, Çözüm Yolları Neler?

Bluetooth kulaklık kullanıcılarının önemli bir kısmının zaman zaman karşılaştığı düşük ses problemini çözmenin yolları bu şekildedir. Dilerseniz gelin, aşağıdan bu çözüm yollarının nasıl uygulanacağını öğrenelim.

Bluetooth Kulaklığı Unutup Yeniden Bağlama

Bluetooth kulaklığında sesin az çıkmasını düzeltmek için başvurmanız gereken ilk çözüm yolu, kulaklığı bağladığınız cihazda Bluetooth cihazı kaldırıp yeniden bağlamak olmalıdır.

Android kullanıyorsanız Bluetooth cihazı şu adımlarla unutabilirsiniz:

iPhone kullanıyorsanız Bluetooth cihazı şu adımlarla kaldırabilirsiniz:

Windows kullanıyorsanız Bluetooth cihazı şu adımları takip ederek unutabilirsiniz:

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Bluetooth kulaklığınız o cihazdan kaldırılacaktır. Daha sonra kulaklığı yeniden cihazınıza bağlayıp yüksek ses seviyesine ulaşabilirsiniz.

Bluetooth Kulaklığı Başka Bir Cihaza Bağlama

Bluetooth cihazını başka bir telefona bağlayın ve sesin yüksek seviyede gelip gelmediğini kontrol ettiniz mi? Bunu henüz yapmadıysanız şimdi tam zamanı olabilir.

Sorunun kulaklıkta olup olmadığını öğrenmenin en kolay yolu, cihazı başka bir telefon veya bilgisayarla eşleştirmektir. Ses seviyesi farklı bir cihaz kullanırken olduğundan daha yüksek geliyorsa aşağıda yer alan çözüm yollarını denemeye devam edebilirsiniz.

Telefonu Varsayılan Ayarlara Sıfırlama

Düşük ses sorunu devam ediyorsa telefonunuzu varsayılan ayarlara sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için ayarlara girin ve “Yedekle ve Sıfırla” bölümünden varsayılan ayarlara sıfırlamayı seçin.

Exit mobile version