Bluepoint Games, Sony satın alımını yalanladı

Demon’s Souls remake geliştiricisi Bluepoint Games, PlayStation tarafından satın alındığına dair söylentileri yalanladı.

Hem Sony hem de Microsoft, kendi markalarını desteklemek ve platformları için daha fazla ayrıcalık sağlamak amacıyla stüdyolar satın alıyor. Microsoft bu cephede kesinlikle daha agresifken, Sony zaten uzun süredir ilişkileri olan ve zaten PlayStation’a özel yapımlar yapan stüdyolar satın alıyor. Bu nedenle, PlayStation Japan, Shadow of the Colossus ve PS5 lansman başlığı Demon’s Souls gibi eleştirmenlerce beğenilen yeniden yapımların arkasındaki stüdyo olan Bluepoint Games’in satın alacağı sızdırılmıştı. Ancak görünen o ki, “sızıntı” yanlıştı.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 özel oyunları indirime girdi


SONY BLUEPOINT GAMES SATIN ALIMI SIZINTISI YANLIŞ ÇIKTI

PlayStation Japan karışıklığından bu yana Bluepoint Games, Twitter biyografisinde ve web sitesindeki iş listelerinde açıklandı. Şirket “tamamen bağımsız, kendi kendini finanse eden bir stüdyo” olduğunu yineledi. Zamanlama, Bluepoint’in bu ifadeyi satın alma söylentilerine yanıt olarak eklediğini gösteriyor. Ancak bu bir tesadüf olabilir. Her halükarda, söylentilere göre satın alma gerçekleşmemiş gibi duruyor. En azından şu an için…

Tuhaf olan şu ki, PlayStation Japonya, Bluepoint Games’in satın alınması için halihazırda hazırlanmış bir grafiğe sahipti. Bu da işin içinde olduğunu ve duyurunun erken gerçekleştiğini veya belki de görüşmelerin suya düştüğünü gösteriyor. Özellikle stüdyo Demon’s Souls remake ile harika bir iş çıkardıktan sonra, Sony’nin Bluepoint Games’i satın alması çalışması mantıklı olurdu. Ancak belki de Bluepoint bir nedenden dolayı vazgeçti. Müzakerelerin devam etmesi de mümkündür; gerçekten, Bluepoint veya Sony’den biri daha fazla bilgi sunmadıkça kimse emin olamaz.

Sony, görünüşe göre henüz Bluepoint Games’i satın almamış olsa da; şirket PlayStation markasına avantaj sağlamak için başka stüdyolar satın alıyor. Buna Ratchet & Clank ve Marvel’s Spider-Man oyunlarının arkasındaki stüdyo olan Insomniac Games ve daha yakın zamanda Housemarque dahildir. Housemarque yıllardır PlayStation’a özel oyunlar yapıyor. Son PS5’e özel Returnal oyununu eleştirmenler çok beğendi. Bu nedenle Sony’nin bu stüdyoyu da almaya karar vermesi sürpriz değil.

SONY’YE ÖZEL OYUNLAR ÜRETMEYE DEVAM

Housemarque gibi, Bluepoint Games de öncelikle PlayStation’a özel ürünler üzerinde çalıştı. Aslında, geliştirdiği oyunların neredeyse tamamı yalnızca PlayStation platformlarında yer aldı. Metal Gear Solid HD Collection ve Xbox 360 Titanfall bağlantı noktası tek istisna oldu. Bu nedenle Sony, Bluepoint Games’i satın almasa bile; stüdyonun PlayStation’a özel oyunlar üretmeye devam etmesi çok muhtemel.

Şu anki söylenti, Bluepoint Games’in bir Metal Gear Solid remake yapacağı yönünde… Ancak bu yazının yazıldığı sırada aslında hiçbir şey açıklanmadı.

Exit mobile version