Blue Origin, New Glenn’in Motorları İçin Fabrika Kurmaya Başladı

Blue Origin’in Yeni Glenn roketi daha somut bir hale geldi. Şirket; New York ve United Launch Alliance’ın Vulcan Centaur’una güç veren BE-4 motorlarını üretecek olan Alabama, Huntsville’deki bir fabrikada inşaat yapmaya başladı.

Ayrıca New Glenn’in ikinci aşaması için kullanılan BE-3U motorlarını da yapacak. Fabrikanın ne zaman roket yapmaya başlayacağı belli olmasa da, Blue Origin’in daha sonra 2019’da gelişmeyi tamamlaması bekliyor.

Blue Origin İle İlgili Haberin Detayları

Hem New Glenn hem de Vulcan Centaur’un 2021’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Fabrika, Blue Origin’in Huntsville bölgesindeki tek ayak izini temsil etmeyebilir. Şirket ayrıca daha önce Saturn V ve Space Shuttle motorlarını test etmek için kullanılan NASA’nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi’ndeki binayı devralmak için de çalışıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Blue Origin, hem BE-4 hem de BE-3U’yu kabul testi için kullanacak.

Bu planlar bir süredir çalışmalarda yer alıyor. Blue Origin, Haziran 2017’de Huntsville fabrikasını kurmayı planladığının sinyallerini verdi. Ancak bu, ULA’nın roketi için BE-4’ü seçmesine bağlı kaldı. Bu kararı Eylül 2018’de vermiş ve yeni onaylı ortağı için yolu açmıştır.

Exit mobile version