Blogger Ne Kadar Kazanır?

Yeni başlayan ya da ilerleme anlamında epey önde olan blogger ne kadar kazanır? Her ikisinin de tahmini kazancını açıklığa kavuşturduk.

Bir blog oluşturmak gibi bir niyetiniz varsa kafanızda blogger ne kadar kazanır gibi bir soru olabilir. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir.

Yeni bir blog açarsanız hemen para kazanamazsınız. Bununla birlikte sadece yazı yazarak da kazanamazsınız. Para kazanmaya başlamak için dikkate almanız gereken bazı noktalar var. Bu yolda söz konusu noktalara dikkat ederek ilerlerseniz gayet yüksek miktarda para kazanabilirsiniz.

Yeni Başlayan Bir Blogger Ne Kadar Kazanır?

Yeni Başlayan Bir Blogger Ne Kadar Kazanır?

Doğru bir strateji izlerseniz 2 ya da 3 ay gibi kısa bir süre içinde günlük 1-50 TL aralığında bir kazanç elde edebilirsiniz. Bu kazanç miktarı elbette ki blogunuza ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Ne yazık ki yeni açılan bir blog ile hemen para kazanılamıyor. İçerik oluşturucularının en önemli gelir kaynağını zaten reklamlar oluşturuyor. Google, Türkiye’de ve dünya çapında reklamverenlerin en çok tercih ettiği şirkettir.

Google, reklamları içerik oluşturucularına dağıtıyor. Bu reklamlara gerek web sitesinde gerek YouTube kanalında yer verilebiliyor. Tabii ki Google’dan reklam alabilmek için web sitesinin bir öneminin olması gerekiyor.

Google’ın sunduğu bir hizmet olan AdSense’e eğer web sitesini açmanızın üzerinden 1 hafta bile geçmeden başvurursanız, web sitesinin de kayda değer bir ilerleme kaydetmediğini varsayarsak talebiniz doğal olarak kabul edilmiyor.

İyi Bir İlerleme Kaydetmiş Blogger Ne Kadar Kazanır?

Web sitenizi eğer arama motorlarının kriterlerine uygun bir hâle getirebilir, ziyaretçilere yönelik içerikler oluşturursanız, web sitenize gelen günlük ziyaretçi sayısı 1000’in üzerine çıkarsa kazancınız da aylık 1000 TL‘nin üzerine çıkabilir.

Kullanıcıların yaptığı aramalara yönelik içerikler oluşturan, arama motoru optimizasyonuna özen gösteren bir bloggerın kazanacağı ücret, reklamverenlerin belirlediği tıklama başına maliyete göre değişiklik gösterir.

Web sitesindeki yazıların hangi dil ile yazıldığı, web sitesine gelen ziyaretçilerin hangi ülkeden geldiği de kazanç miktarını doğrudan etkiler. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde tıklama başına maliyet daha yüksekken başka bir ülkede daha düşük olabilir. Bu tamamen reklamverenlere bağlıdır.

Kısacası web sitesi şu kadar kişi tarafından ziyaret edilirse şu kadar kazanırsınız şeklinde bir cümle kurmanın hiçbir doğru tarafı yoktur. İçeriklerinizin Türkçe olduğunu, Türkiye’de reklam veren bir tane bile kurumun kalmadığını varsayalım. O zaman gösterebileceğiniz bir reklam da olmayacak yani kazanç sağlayamayacaksınız.

En İyi Ücretsiz Blog Açma Siteleri

Ücretsiz blog açma için en iyi 3 site vardır. Bunların arasından en işlevlisi ise Blogger’dır. Peki, diğerlerinin hiç mi bir artısı bulunmuyor? Gelin, her birini tek tek inceleyelim.

1. Blogger

Blogger, Google tarafından sağlanan hizmetlerden biridir. Çok sayıda hazır şablon sunuyor. Bunların dışında kendiniz de bir tema tasarlayabilir ya da başkaları tarafından paylaşılan ücretli ya da ücretsiz temaları kullanabilirsiniz.

Bu hizmetin en büyük artısı, size zaten sahip olduğunuz alan adını kullanma imkânı vermesidir. Domain yönlendirme aşamasında da oldukça büyük bir kolaylık sağlar.

Blogger temel olarak kullanıcıların sadece yazı yazmasını, kodlama ile uğraşmamasını sağlıyor. Birçok içerik oluşturucusu, Blogger’ı para kazanmak için yetersiz görse de önemli miktarda gelir elde eden pek çok web sitesi Blogger’ı kullanır.

2. WordPress.com

WordPress.com ve WordPress.org olmak üzere iki web sitesi vardır. “Org” ile biten web sitesi, size WordPress’i kendi sitenizde kullanmanızı sağlarken “com” ile biten ise Blogger gibi doğrudan blog oluşturmanızı sağlıyor, barındırma ve alan adı gibi masrafları düşünmenize gerek bırakmıyor.

Bu hizmetin tabii ki çok fazla dezavantajı bulunuyor. Örneğin eklenti, tema yükleyemiyorsunuz. Size sunulan eklentiler ve temalarla idare etmek zorundasınız. Bu hizmetten para kazanmanız da oldukça zordur.

3. Medium

Medium, WordPress’ten çok daha az özellik sunuyor. Bu platformda bir süre öncesine kadar kendi blogunuzu düzenlemeniz bile mümkün değildi. Neyse ki yakın zamanda yapılan bir yenilik ile blogunuzu özelleştirmek mümkün hâle geldi.

Aslına bakacak olursanız Medium’dan doğrudan para kazanamıyorsunuz. Medium, ücretli içerik oluşturma özelliğini Türkiye’de kullanıma sunmadığı için ancak İngilizce ya da başka bir dilde içerik yazarak bu özelliği kullanabiliyorsunuz. Tabii ki hesap tarafında da birkaç değişiklik yapmanız gerekiyor.

Exit mobile version