BlackBerry uygulama mağazası 31 Aralık 2019″da kapanıyor

2 yıl önce satışa çıkan son BBOS yüklü cihaz, BlackBerry Leap

BlackBerry’nin, zamanının en büyük iş telefonu üreticisinin, mobil platformunun artık kullanımdan kalktığı bir gerçek. Firmanın ürettiği BBOS, yine kendi uygulama mağazası tarafından destekleniyor ve geliştirilebilirlik imkanı sahbi oluyordu. Firmanın bu alanı tamamne bırakıp Android’e geçmesiyle birlikte uygulama ekosistemi de terk edilmeye başlandı.

Son BlackBerry işletim sistemine sahip akıllı telefonun tam 2 yıl önce çıkan BlackBerry Leap olduğunu hesaba kattığımızda tamamiyle mantıklı bir hamle olarak görebilidiğimiz uygulama mağazasının kapatılması, oldukça cömert bir süre verilerek gerçekleştiriliyor. 2 yıldan biraz daha uzun bir süre sonra kapatılacak olan uygulama mağazası, firmanın hala kullanılan BBOS cihazlarına en az iki yıl daha destek vereceğini ortaya koyuyor. 

Sistemlerini aşama aşama kapatacak olan BlackBerry, öncelikle az kullanılan BlackBerry Travel (Şubat 2018), Playbook (Mart 2018) gibi hizmetler durdurulacak. Bunların ardından 31 Aralık 2019’da ise BlackBerry World uygulama mağazası kapatılacak. 

Tanıtımın sürpriz olmamasının sebebini daha önce de ifade ettiğimiz üzere, BlackBerry, TCL tarafından üretilen Android cihazlarda marka ve yazılım olarak görünmekte. Bu cihazlar Android işletim sistemine sahip olduğundan Google Play Store’dan güçlerini alıyorlar. 

Elinizde hala BlackBerry işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarınız varsa daha yeni cihazlara geçiş yapmak için önünüzde 2 yıllık bir süreniz var. 

Exit mobile version