BlackBerry Bold 9900

İnce, parlak ve ikonik tasarım özelliklerinin ardındaki performans odaklı platform…
 

Tasarım, klavye ve dokunmatik ekran

Paslanmaz çelik yanları, dayanıklı aynı zamanda şık görünümüyle görsel algıda pozitif etkiler bırakan BlackBerry Bold 9900 şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Pantolonunuzun ya da gömleğinizin cebinde can sıkıcı fazlalıkta alanlar kaplayan akıllı telefon tasarımlarına karşı ciddi bir karşı-duruş sergileyen Bold 9900 ünlü “1 cm” inceliğinin yanı sıra 11cm yükseklik, 6.6 cm genişlik ölçülerinde; yalnızca 130 gram ağırlığında ve dokunmatik ekran-klavye özelliklerini bir arada taşıyor.
 

blackberry bold 9900
 
Yeni Bold 9900″un 2,8 inçlik TFT LCD kapasitif dokunmatik ekranı, önceki versiyona göre yaklaşık yüzde 12 daha büyük, 640 x 480 çözünürlüklü ayrıca; 287 dpi parlaklığa ve yüksek piksel yoğunluğuna sahip. Liquid Graphics dokunmatik ekranın kaydırma, sürükleme gibi özellikleriyle akıllı cep telefonu kolay bir şekilde kullanılabiliyor. 1.2 GHz QC 8655 işlemci sayesinde Liquid Graphics ekran, seri animasyon keyfi ve sezgisel-anında tepki sağlarken dokunmatik ekranda görüntüler keskin, metin kopyalama ve yapıştırma için ekran kullanışlı. Optik trackpad menüler arasında gezinme ve internet sayfalarında hızlı kaydırma için parmaklarınızın çok seveceği bir ekstra durumunda.

 
Tuşlar büyük, her tuş daha iyi kavranabilme açısından hafif bir eğri ile yontulmuş. Optik trackpad bulunan yeni modelin klavyesinde arkadan aydınlatmalı 35 tuş bulunuyor. Bu optik bölüm, ekranda geçişleri sağlayan dokunmatik bir hareket-kaydırma fonksiyonu sağlayıcısı olarak düşünülebilir. özel tuşlar ise şöyle; klavyenin sağında ESC tuşu, iztopunun solunda menü tuşu, gönder, sonlandır (güç), menü, Esc, kullanıcı tarafından kişiselleştirilebilen, kullanışlı kamera tuşu; ses açma/kapatma, ortam dosyaları için ileri/geri, kamera için zum, sessiz tuşu-ortam dosyası oynatma/duraklatma ve üst merkezde kilit tuşları.
 

 
İşletim sistemi, hız, NFC

BlackBerry 7 İşletim Sistemi, hızlı ve fonksiyonel özellikleri bir arada sunuyor. Tarayıcı performansını bir önceki işletim sistemlerine göre önemli ölçüde geliştiren yeni işletim sisteminde önceki nesil sisteme göre hız, yüzde 40 daha iyi. Söz konusu teknoloji, hızlı ve akıcı grafikler içeren yüksek duyarlılığa sahip dokunmatik bir arayüz sunmak için yüksek performanslı grafik işlemcisini hızlı bir CPU ve ekranla bir arada sunuyor. BlackBerry BBM”in kullanımı oldukça keyifli. Yeni Bold, aynı zamanda NFC teknolojisinin gömülü olduğu ilk BlackBerry markalı akıllı telefon. örneğin bir sinema biletini cep telefonunuzun özelliği ile satın alabileceğiniz, bir otoparka cep telefonunuzun sahip olduğu özellikle girip çıkabileceğiniz, hayatı kolaylaştıran NFC teknolojisi önümüzdeki yıllarda hayatın her köşesinde konumlanmış olacak. Böylelikle şu anda ve ilerleyen dönemlerde yeni Bold ile NFC özelliği etkin aygıtlara ve akıllı etiketlere bağlantı sağlayabileceksiniz. BlackBerry Bold 9900″ün kişisel verilerle ilgili geliştirdiği BlackBerry Balance teknolojisi sayesinde kişisel bilgilerinizle ticari bilgilerinizi birbirinden ayırabiliyorsunuz. Bu sistem bir verisel klasörleme ve sonrasında klasörü güvenli şekilde kullanma olarak özetlenebilir.

 
Depolama, BBM, kamera ve şarj

768MB RAM bulunan yeni Bold”da 8GB depolama ünitesi dâhili olarak yer almakta. Bununla birlikte cihazda 32GB”a kadar uSD kartları desteği bulunuyor. Entegre GPS özelliği bulunan yeni Bold, “Wikitude” uygulamasıyla sosyal iletişimin sınırlarını oldukça zorluyor.
 


 
Bu uygulamayla 3-4km mesafeye kadar, çeşitli şekillerde BBM kullanıcılarını kategorize ederek bulundukları konum hatta BBM iletilerine kadar bilgilere ulaşılabiliyor. 5MP fotoğraf çekebilen Bold 9900, 720p HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. BBM ve internet sürekli aktif yoğun kullanımda 1.5 gün arayla şarjı gerekli oluyor.
tr.blackberry.com

Fiyatı: 1650 TL
Puan: 91

Artıları:
+ Fiyatı
+ Şık tasarım, genel performans
+ Geniş depolama kapasitesi

Eksileri:
– Ekran daha parlak olabilirdi

 

Exit mobile version