Black Friday Yani “Şahane Cuma” Alışveriş Çılgınlığı Başlıyor

Heyecanla beklenen Black Friday yani Şahane Cuma başlıyor. Alışveriş çılgınları bu anı iple çekip, beğendikleri ürünleri satın almak için dört gözle bekliyor. İşte size Şahane Cuma için hazırlanan ipuçları...

Discount Cubes on red background

Black Friday, Şahane Cuma, Kara Cuma, Muhteşem Cuma gibi isimlendirmelerle her yılın Kasım ayının son Cuma gününde, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de saran bir alışveriş şöleni zirve noktasına ulaşıyor. Zirve noktası, çünkü Kasım ayının daha ilk günlerinden itibaren ‘Şahane Cuma’ kampanyalarını her yerde görürüz. Dev indirimler, fırsatlar Kasım ayına damgasını vurur. Bu sene de önceki yıllarda olduğu gibi alışverişe dair bu sürprizlerle dolu haftalar çok keyifli geçecek. Peki bu sıra dışı alışveriş döneminin teknoloji ihtiyaçlarına yönelik yansımaları nasıl olacak? Neler indirime girecek, hangi fırsatlar değerlendirilmeli, hangilerinden kaçınılmalı? TV, PS5, yeni bir akıllı telefon ve daha fazlasına dair ‘sınırlar’ nasıl çizilmeli, bütçeye göre alışverişte nelere dikkat etmeliyiz? Güvenli alışveriş odağında gözden kaçırılmaması gereken unsurlar neler? İşte tüm bu sorular ve daha fazlasının yanıtları NewTech dergisinde yer alan ve technotoday.com.tr‘den ulaşabileceğiniz yazımızda…

Şahane Cuma Nedir?

İşte yılın beklenen zamanı! Black Friday ya da Türkiye’deki kullanımları ile Şahane Cuma veya Muhteşem Cuma, 1932’den günümüze kadar süregelen ve esasında ABD’de Şükran Günü (Thanksgiving Day) olarak bilinen bayramdan sonraki ilk Cuma gününe verilen isimdir. Dolayısıyla ABD için yerelden küresel hale gelen ‘bayram tadında’ bir gündür desek yanlış olmaz.

Özelliği ise her yıl bu tarihte (son yıllarda birkaç hafta öncesinden itibaren) büyük indirimlerin sunulması. İnternetten alışveriş için seçeneklerin hiç olmadığı kadar arttığı, indirimlerin her yeri sardığı bir dönem aynı zamanda. Mağazaların erken saatlerde açıldığı Black Friday’de aynı zamanda geç kapanma gibi bir tür ritüel halini alan süreç söz konusu. Dalga dalga tüm dünyada etkisini gösteren, ülkemizde de her yıl gerek mağazalar gerekse e-ticaret platformlarında inanması güç indirim ve kampanyalara sahne olan Black Friday için ‘alışveriş bayramı’ demek yanlış olmaz.

2021 Yılı İçin Şahane Cuma Hangi Gün?

Hepinizin bu sorunun yanıtını aradığınıza eminiz! İşte beklenen sorunun yanıtı; 2021 yılı için Şahane Cuma, 26 Kasım Cuma günü itibarıyla gerçekleşecek. Bu tarih, sürprizler ve inanılmaz indirimlerle yüzleri güldürecek. Evet, biz de tıpkı sizde olduğu gibi indirimlere bayılırız!

26 Kasım tarihi ve öncesindeki günler, tüketici elektroniği başta olmak üzere sektörde yoğun bir hareketliliğe sahne olacak. Alışverişler bolca yapılacak, fırsatlar baş döndürecek, hem de yılın geri kalanına kıyasla bütçe dostu avantajlar eşliğinde.

Bu arada bildiğiniz gibi 26 Kasım öncesinde de sürpriz indirimler bolca görülecek. Genelde Kasım ayının ikinci haftası itibarıyla büyük indirimlerle karşılaşmaya başlayacağız. Black Friday dönemini kaçırmak mı, pek mümkün değil…

Çünkü Black Friday- Şahane Cuma- Muhteşem Cuma indirimleri, birçok mağaza için devam eden hafta sonunda da hız kesmeden sürecek.
Yani Kasım ayının sonu ve Aralık ayının başı arasındaki dönemde gerçek bir alışveriş şöleni yaşanacak.
26 Kasım indirimlerin ‘tavan yapacağı’ gün olacak. Bu nedenle tüm gözlerin çevrildiği tarihe ve ertesindeki birkaç güne, özetle Kasım-2021’e dikkat diyoruz!

Black Friday Yani “Şahane Cuma” İndirimleri Başlıyor!

Şahane Cuma indirimlerine Kasım ayının büyük kısmında tanıklık edeceğiz. Black Friday, Şahane Cuma gibi söylemler, alışverişe yönelik yüksek bilinirlikleri nedeniyle haftalar öncesinde kampanyalara, dev indirimlere konu edilecek. Bu noktada küresel piyasaların her yerde aktif olması ve e-ihracat gibi yöntemlerin yaygınlaşması ile birlikte, ürünlere ulaşım da ciddi bir kolaylığa kavuştu. Şahane Cuma ile birlikte; ihtiyaç duyduğunuz teknolojik ürünlere belki de bugüne kadar asla göremeyeceğiniz uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Teknoloji ürünlerine dair ihtiyaçlarınız için Şahane Cuma, bulunmaz fırsatlarla dolu olabilir. Bu bağlamda elbette fiyat karşılaştırmalarını ihmal etmeden en uygun kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

Şahane Cuma’nın öne çıkan bir diğer yönü de özellikle teknoloji perakendeciliğine dair birçok ürün için ‘seri-sonu’ fırsatlarla birlikte değerlendirilmesi. Dolayısıyla 2021 yılının başında çıkmış bir akıllı telefon, tablet, notebook, buzdolabı, TV, vb. ürün, hem seri sonu fiyatlandırma hem de Şahane Cuma’ya özgü rekabetçi indirimlerle beraber akıl almaz mütevazilikteki bütçelerle satın alınabilir. Bu nedenle fırsatlarla dolu Şahane Cuma dönemini iyi değerlendirmekte yarar var! Peki Şahane Cuma’da ne alınır?

TV Satın Almanın Zamanı!

TV satın almanın altın kuralını açıklıyoruz: Şahane Cuma! Tüm dönem boyunca eşine az rastlanır TV indirimleri ile karşı karşıya olacaksınız. Önceki yıllarda TV tarafındaki rekabetin çarpıcı bir sonucu olarak birçok model deyim yerindeyse ‘kapış kapış’ satın alındı. Süper-fiyatlar sayesinde TV satışlarının patlama yapacağı Şahane Cuma zamanından siz de en karlı şekilde çıkabilirsiniz. Burada bütçenize göre en ideal seçenekler arasından değerlendirme yapmanızda yarar var. Son bir püf noktası olarak TV’lerde normalde 2 bin TL civarından başlayan ‘iddialı’ modellerin fiyatlarının 1500 TL bandına gelmesi gündemde… 20 bin TL gibi daha yüksek fiyatlardaki indirimler ise çok daha çarpıcı boyutlarda olur. Aman kalbinize dikkat diyoruz!

Akıllı Telefonlarda Gözleri Fal Taşı Gibi Açtıracak Sürprizler!

Akıllı telefon satın almayı mı düşünüyorsunuz. İşte fırsat, Kasım ayının sonu, 26 Kasım ve ertesi günlerden birinde uzun süredir beklediğiniz indirimlerle karşılaşacaksınız. Neden 26 Kasım’dan sonra da fırsatlar diyoruz, çünkü Kasım ayının sonunda bir de Cyber Monday var. Cuma gününden sonraki pazartesi, bu kez de ‘yalnızca’ teknoloji alışverişlerine yönelik özel bir gün olacak. Bu gün içerisinde de sürprizlerle karşılaşma şansınız yüksek…

Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Redmi, Oppo, Honor, Techno, General Mobile ve diğer tüm üreticilerin akıllı telefonları için akıl almaz indirimlere sahne olacak günler yakın! Herhangi bir anda çok sayıda harika akıllı telefon seçeneği mevcut. Bu yüzden mutlak en iyi olanı seçmeye çalışıyorsanız, bunların hepsini sıralamak zor olur. İyi alışverişler.

Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri Fırsatları

Muhteşem günler, beyaz eşya ihtiyaçlarınızı taçlandıracak! Bu özel dönemde beyaz eşyalar da indirimlerin etkisinde kalacak. Kimi buzdolabı ve fırınlarda yüzde 50’lere varan indirimlerle karşılaşabilirsiniz.

Yüzde 20-30 indirim bandına kesin olarak hazır olun. Bu kapsamda taksit avantajları da gündeme gelir. Şahane Cuma dönemini genel itibarıyla küçük ev aletleri ve beyaz eşya segmentlerinde fiyat/kampanya bağlamında çok avantajlı şekilde deneyimlemeniz mümkün.

Bu arada daha önce de vurguladığımız konunun altını çizelim mi, fiyatları başka siteler ve mağazalar arasında ‘kıyaslamayı’ sakın ihmal etmeyin. Çünkü bazı düşük kalitedeki e-ticaret platformlarında fiyatların normalde olduğundan daha yüksekmiş gibi gösterilerek üzerine büyük indirim oranlarını uygulamak gibi istenmeyen uygulamalara başvurabildikleri biliniyor.

Aksesuarlarda ‘Dayanılmaz’ Fiyatlar!

Mini hoparlörler, taşınır şarj üniteleri, mouse’lar, kulaklıklar, çeşitli kablolar… Aksesuarların altın dönemine hazır olun! Şahane Cuma boyunca farklı ürün kategorilerine yönelik sepete atacağınız aksesuarlar indirimli fiyatları ile size göz kırpacak.

Teknolojiye Dair Her Şey İndirimde!

Genel itibarıyla Şahane Cuma demek ‘indirim’ demek. Kategori bağımsız şekilde teknolojiye dair hemen her şey çarpıcı fiyatlarla karşınıza çıkacak. Black Friday’in hemen ardından gelecek Cyber Monday (yani Siber Pazartesi) de kampanyalı fiyatların söz konusu olacağı bir diğer fırsat günü olacak. Ancak daha önceki yıllardan hatırladığımız kadarıyla birçok ‘star’ ürün için stokların Şahane Cuma’da tükendiğine tanık olduk. Bu yüzden siz siz olun Şahane Cuma’ya odaklanın. Herkese muhteşem alışverişler diliyoruz!

E-ticaret İçin ‘Yoğun Trafik’ Sorunsalı

Şahane Cuma, geçtiğimiz yıl birçok büyük alışveriş sitesinin çökmesi ile birçok alışveriş meraklısını üzdü. Saatlerce erişim sağlanamayan siteler oluyor.

Teknoloji meraklıları Şahane Cuma indirimlerini kaçırmıyor! Bu nedenle e-ticaret odağındaki web sitelerinde yoğun trafik yaşanıyor. Bu durumun bir sonucu olarak zaman zaman web sitelerinde aksaklıklar yaşanır. Moralinizi bozmadan indirimleri takip edip alışverişe devam edin. Avantajlı fiyatlar ve indirimler için gerçekleştirilen duyuruları takip etmek de büyük önem taşıyor.

Ziyaretler Rekor Düzeyde Artıyor

Şahane Cuma günlerinde e-ticarette sayfa ziyaretleri ortalama olarak en az yüzde 100 oranında artarken fiziksel mağazalarda da ziyaretçi sayıları yüzde 50’ye varan oranlarda daha fazla kaydediliyor. 26 Kasım akşamında indirimler büyük olasılıkla tavan yapacak. Bu nedenle özellikle e-ticaret sitelerinde yoğunluktan kaynaklı aksaklıklar yaşanır. Bu yüzden saygın mağazalarda alışveriş yapın. Güçlü teknik altyapıya sahip olduğu için web sitesini tercih edin.

Konsept Bayramı!

Birçok markanın çılgın reklam fikirlerinin öne çıkacağı günler başlıyor… Şahane Cuma, Türkiye’nin A’dan Z’ye tüm perakendecileri ve e-ticaret platformları açısından ilgi çekici konseptlere sahne oluyor. Bu noktada örneğin; MediaMarkt’ın, Trendyol’un, HepsiBurada’nın reklamları her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor.

Bu arada e-ticaret sitelerini alışveriş dönemleri yaklaşırken sıklıkla ziyaret ederek çeşitli indirim kuponları kazanın. Ayrıca hediye çeklerine de sahip olursunuz. 26 Kasım indirimlerin ‘tavan yapacağı’ gün olacak. Bu nedenle tüm gözlerin çevrildiği 26 Kasım 2021’e dikkat diyoruz! Dev kampanyalara sahne olacak Şahane Cuma haftasını en verimli şekilde geçirmek isteyenler burada mı? Black Friday için ‘alışveriş bayramı’ demek yanlış olmaz.

E-ticaret sitelerini alışveriş dönemleri yaklaşırken sıklıkla ziyaret ederek çeşitli indirim kuponları alabiliyorsunuz. Ayrıca hediye çeklerine de sahip olabiliyorsunuz. Avantajlı fiyatlar ve indirimler için gerçekleştirilen duyuruları takip etmek büyük önem taşıyor. Şahane Cuma boyunca farklı ürün kategorilerine yönelik sepete atacağınız aksesuarlar indirimli fiyatlarıyla karşınıza çıkacak.

26 Kasım Akşamında Olası Aksaklıklar ve Çözümü

26 Kasım akşamında indirimler büyük olasılıkla tavan yapacak. Bu nedenle özellikle e-ticaret sitelerinde yoğunluktan kaynaklı aksaklıklar yaşanır. Bu yüzden saygın mağazalarda alışveriş yapın. Güçlü teknik altyapıya sahip olduğu için web sitesini tercih edin.

Exit mobile version