Bitcoin Fiyatı Ne Kadar? Bitcoin Kaç Dolar Oldu?

Bitcoin fiyatı ne kadar oldu gibi piyasalarda en çok merak edilen konular arasında fiyatının hangi yöne doğru ilerleyeceği bulunmaktadır. 2008 yılında ABD’de başlayan büyük ekonomik krizin sonuçlarından birisi de Bitcoinin ortaya çıkmasıdır. Dijital bir devrim olarak kabul edilen elektronik para olarak ortaya 2009’da çıkan Bitcoin ilk çıktığı zaman fiyatı 1 doların altındaydı. Her ne kadar ilk çıktığında fiyatı 1 doların altında olsa da 2011 yılında fiyatı 1 doları geçerek 30 doların üzerine çıktı. 2017 yılında ise fiyatı 19.000 dolara çıktı. Bitcoin ilk ayı piyasasını ise 2018 yılında yaşadı ve fiyatı 3.700 dolara kadar düştü.

Bitcoin Fiyatı Ne Kadar? Bitcoin Kaç Dolar Oldu?

Bitcoin fiyatı ne kadar oldu gibi sorular, piyasalarda en çok merak edilen konular arasında. 2008 yılında ABD’de başlayan büyük ekonomik krizin sonuçlarından birisi de kişilerin paralarını daha iyi muhfaza etmek istemeleri olarak karşımıza çıktı. Bu talebi de günümüzde dijital paralar karşılamakta. 

Dijital bir devrim olarak kabul edilen elektronik para olarak ortaya 2009’da çıkan Bitcoin ilk çıktığı zaman fiyatı 1 doların altındaydı. Her ne kadar ilk çıktığında fiyatı 1 doların altında olsa da 2011 yılında fiyatı 1 doları geçerek 30 doların üzerine çıktı. Bu tarihten itibaren hızlı bir ivmeyle yükselen Bitcoin, 2017 yılında ise 19.000 doları gördü. Bitcoin ilk ayı piyasasını ise 2018 yılında yaşadı ve fiyatı 3.700 dolara kadar düştü.

2019 ve 2020 yıllarında inişler çıkışların olduğu Bitcoin fiyatı 2021 yılında ise 69.000 dolar seviyesini gördü. 2022 yılında ise Bitcoin önemli ölçüde değer kaybı yaşadı. 2023 yılı ise Bitcoin için toparlanma yılı olarak kabul ediliyor. 2022 yılında %60 değer kaybı yaşamış olan lider kripto para bu kaybın bir kısmını telafi etti. Yine de Bitcoin 2021 yılında kazandığı değerden oldukça uzak bir noktada bulunuyor.

Bitcoin Nereden Alınır?

Bitcoin fiyatında yıllar içinde olduğu gibi günler içinde de farklılıklar olduğu görülebilmektedir. Bundan dolayı Bitcoin almak isteyen kişilerin uluslararası kripto para piyasasını yakından takip etmeleri gerekir. Fiziksel paralara alternatif olarak çıkan elektronik para merkeziyetsiz yapısı ile dikkatleri çekmektedir. Ülkelerin resmi para birimleri ile işlem yapmak için bankalara ve finans kurumlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Oysa Bitcoin ile işlemlerin yapılması için aracı kurumlara ihtiyaç duyulmaz.

Bitcoin almak isteyen kişilerin bu işlemi Binance gibi uluslararası kripto para borsalarından almaları gerekir. Bitcoin almak ve işlemlerini bu kripto para ile yapmak isteyen kişilerin piyasa hareketlerini yakından takip etmeleri önerilir. Bitcoin fiyatı ne oldu diye araştırdığımızda 2023 yılında toparlanma sürecine giren kripto paranın geçtiğimiz haftayı 30.000 dolar seviyesinde kapattığını görmek mümkündür. Bu hafta ise fiyatında düşüş olan Bitcoin 28.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Yatırım ve finans uzmanlarının görüşleri incelendiğinde fiyatın yukarı mı yoksa aşağı yönlü mü olacağı konusunda farklı fikirleri olduğu görülebilir.

Bitcoin Grafik Neden Takip Edilir?

Bitcoin Grafiklerinin takip edilmesi uzman görüşlerinin yanında bireysel yatırımcıların fiyat yönünü tahmin edebilmeleri açısından yararlı olmaktadır. Bitcoin almak için olduğu gibi fiyat grafiğinin takibi uluslararası kripto para borsalarından yapılabilir. Bunun yanında TradingView ve Coinmarketcap gibi sitelerden de Bitcoin grafiğinin anlık olarak takibinin yapılması mümkün olmaktadır. Grafikler ile gün içinde oluşan fiyat değişikliklerinin yanında haftalık ve aylık fiyat değişikliklerinin de takip edilmesi mümkündür.

ABD’de bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntılar, ABD ve İngiltere’de yaşanan makroekonomik sıkıntılar, Hindistan’ın Bitcoin işlemlerini kara para aklama kanunun içine alması bazı uzmanlar tarafından Bitcoin için olumsuz gelişmeler olarak değerlendirilmektedir. Bunun yanında Hindistan’daki gelişmeyi sektör için olumlu bulan ve işlemlerin kontrolünün yararlı olacağını düşünen uzmanlar da bulunmaktadır. Dünyada yaşanan ekonomik ve politik tüm gelişmeler Bitcoin fiyatında hareketlenmelere neden olmaktadır. Yatırımcılar bir yandan Bitcoin grafiğini olduğu gibi dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmeleri gerekir.

Bitcoin Yorumları

Bitcoin anlık fiyat gibi uzmanların sektör çalışanlarının yorumları da yatırımcılar için önemli olmaya devam etmektedir.

Binance Ceo’su Changpeng Zhao’nun Bitcoin hakkındaki yorumları genellikle olumlu yöndedir. Bitcoin’in değerinin artacağına ve kripto para birimleri piyasasının büyüyeceğine inanmaktadır. Ayrıca, blockchain teknolojisinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gelecekte daha fazla sektörde kullanılacağını düşünüyor.

Bitcoin uzmanlarının bir kısmının bu yıl fiyatının yükseleceği yönünde görüş oluşturmalarının en önemli nedenlerinden birisi 2024 yılında Halving etkinliği olmasıdır. Yapılacak olan halvingin arzın daralmasına ve fiyatın yukarı doğru yön bulmasına etkisi olacağı düşünülmektedir. Sektör çalışanları da Bitcoin için 2023 yılında yükseliş olacağı görüşünü bildiriyorlar.

Bitcoin fiyatının ne kadar olduğunu araştıran ve iyimser uzmanların görüşleri ile yükseleceği yönünde bir düşünceye sahip olan kişileri, ünlü yatırımcı Mark Mobius uyarmaktadır. Mobius Bitcoin için bu yılın başında oluşan toparlanmanın devam etmeyeceğini düşünüyor. Mobius yaptığı değerlendirmede 2023 yılı sonunda 1 Bitcoin fiyatı 10.000 dolar seviyesinde olacağını belirtmektedir. Piyasalarda oluşan gelişmeler Bitcoin fiyatında değişiklikler olmasına neden olmaktadır. Yatırımcıların anlık gelişmelerin yanında haftalık ve aylık gelişmeleri de takip etmeleri gerekiyor.

Uzmanlar kripto para birimlerine yatırım yaparken dikkatli olunması gerektiğine inanıyor ve yatırımcıların risk yönetimi stratejileri kullanmaları gerektiğini vurguluyor.

Exit mobile version