Bir yılda çalışan kancalı tabanca yaptı

Daha önce bir Batman filmi izlediyseniz veya Just Cause oynadıysanız, muhtemelen “vay canına, kancalı tabanca kullanmak çok eğlenceli olurdu” diye düşünmüşsünüzdür. Adı JT olan YouTuber, da öyle düşünmüş ve bir adım ileri gitmiş. Geçen yıldan beri bu projeyi gerçekleştirmek için çalışıyor. Sonuç; filmlerde ve oyunlarda gördüklerimize oldukça benzer şekilde çalışanka bir kancalı tabanca.

Yukarıdaki videoda göreceğiniz gibi, bu yeni kancalı tabanca bilinen önceki birçok denemelerden çok daha etkileyici. En önemlisi, her şeyi kendi içinde barındırması. – standart kartuşlar kullanarak kancayı ateşleyen CO2 ile çalışan patlatma mekanizması ve uygun şekilde hızlı olan ve onu tamamen içine çekebilen çok güçlü bir 10.000W motor dahil tüm ünite koluna sığıyor.

Diğer bazı “Kendin Yap” kancalı tabancalardan farklı olarak, JT’nin mekanizması onu çıktığı yerden geri de indirme özelliğine de sahip. Başparmağına yakın bir tekerlekle yönünü ve hızını kontrol edebiliyor.

Ayrıca bir kancalı tabancanın gerçek dünyadaki bazı sınırlamalarını da görebilirsiniz. Batman bir kurgu işi olduğu için hiçbir zaman uğraşmak zorunda kalmadı. Cihazın kontrol edilmesi zor olabilir. Kısmen JT’nin başparmağını kullanırken aynı zamanda tüm ağırlığını tek eliyle desteklemesi aynı anda yapması zor bir iş. Çoğunlukla, onu bir koşum takımına bağlı olarak kullanıyor, böylece havaya çekilmenin etkisi, tek bir kolla sürüklenmek yerine tüm vücuduna yayılabiliyor.

Ayrıca tırmanmaya çalıştığınız şeyin etrafına bir kancayı sarmanın Overwatch veya Titanfall 2’de göründüğü kadar kolay olmadığı ortaya çıktı. Bu özellikle de kolunuza bağlı bir şeyden ateşlendiğinde daha da belirgin şekilde görülüyor.

Dezavantajlara rağmen, cihaz bu kadar küçük bir şey için hala şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor ve böyle bir projenin yapılabildiğini bile görmek harika. Ayrıca Spider-Man’ın ağ atıcılarının bir versiyonu üzerinde çalışıyor ve kıskaçlı tabancadaki başarısı gerçekten bir şansı olduğunu gösteriyor.

Projenin detaylarını görmek istiyorsanız, Kasım 2019’da Hacksmith Industries ile hazırlanan JT videosuna göz atabilirsiniz. Tüm inşa sürecini görmek istiyorsanız, projenin gelişimini detaylandıran bu video oynatma listesine de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version