Bir Sonraki Battlefield Oyunu Bir Kahraman Nişancı Olabilir

Battlefield 2042'nin şu anda bir kahramana ihtiyacı var. Çünkü oyun Steam'in tüm zamanların en kötü incelenen oyunlarından biri oldu.

Battlefield 2042, herkesin düşündüğü gibi haritayı değiştiren bir kasırga çıkmadı. Oyun, piyasaya sürüldüğünde hatalar, aksaklıklar ve dengeleme sorunlarıyla doluydu. Bu da oyunu inceleme puanlarının Steam’in tüm zamanların en kötü incelenen oyunlarından biri yaptı. Oyunun mevcut haliyle, incelemeleri çoğunlukla olumsuz. 66.488 incelemenin yalnızca yüzde 34’ü olumlu. Buna göre serideki bir sonraki oyunun çok farklı bir şey olması şaşırtıcı olmayacak.

Geçtiğimiz son birkaç hafta Battlefield markası için oldukça hareketli geçti.  Şimdi ise Tom Henderson, Bf 2042‘nin geleceği hakkında oldukça önemli bir söylenti ortaya attı. Bu isim daha önce birçok oyun için doğru söylentiler gerçekleştirmişti.

Oyuna Yeni Harita Geliyor

Tom Henderson iddiasına göre, Battlefield’ın sıradaki oyunu, Overwatch tarzında, kahraman temelli bir nişancı deneyimi olacak. Oyuncular, serinin en yeni oyununda kullanılan kahraman sisteminin tamamen kaldırılması için yalvarırken, EA tarafı bu sistemin daha da üzerine gidecek ve onları temel alan bir oyun yapacak. Hatta, şu anda aktif olarak oynanan yeni oyunun bir basamak olarak kullanılacağı da belirtiliyor; EA ve DICE bu konuda sadece bazı yanlış adımlar attı ve sistemi, oyunculara yanlış bir şekilde, belki olması gerektiğinden daha agresif bir şekilde tanıttı. Bu yüzden de birçok şey geri tepti.

EA ve alakalı geliştirici stüdyolar, Battlefield serisinin geleceği üzerinde çalışıyor ama aynı zamanda DICE da Battlefield 2042 oyununu düzeltmek için büyük bir efor sarf ediyor. Yeni gelen resmi bir açıklamaya göre BF 2042’ye yeni bir harita geliyor. Bu yeni haritanın adı Exposure olacak ve stüdyonun söylediğine göre harita tasarımı, bu harita ile bambaşka bir seviyeye çıkacak. Exposure haritasının oyuna geleceği tarih hakkında açıklama gelmedi.  Ama birinci sezonun 2022 senesindeki çıkış tarihi hedef alındı. Sezon başlamadan önce; haritaya görevler, alakalı kozmetik ögeler ve sınırlı süreli oyun modları da dahil olacak.

Eski Özellikler de Geri Geliyor

Tüm bunların haricinde, bahsi geçen video oyununa 64 kişilik karşılaşma desteğinin de eklenmesi muhtemel. Kısacası, oyunun eski nesil versiyonları zaten 64 kişi ile sınırlıydı.  ama bilgisayar ve yeni nesil konsollar sadece 128 kişi ile oynanabiliyordu. Şimdi ise EA ve DICE, gelecekte 64 kişilik Conquest ve benzeri oyun modlarının ekleneceği belirtildi. 64 kişilik oyun modlarının, oyunda halihazırda var olan haritaların bir tık daha küçük olan halini kullanması tahmin ediliyor. Zaten bu haritalar da Conquest Large için kullanılıyor; 64 kişilik destek de Conquest Small olarak nitelendirilebilir.

Tom Henderson tarafından verilen bilgilere göre bu oyun, birinci haftasında 4.23 milyon adet sattı. Oyundaki en popüler karakterler ise sırasıyla Sundance, Angel, Falck, Mackay ve Casper idi. Şükran Günü sırasında ise oyunun aktif oyuncu sayısı 1.67 milyon civarındaydı; anlık olarak görülen oyuncu sayısı da 269 bin idi. Steam üzerindeki oyuncu kitlesi, bu oyunun sadece %20 kadarını oluşturuyor ve bu oyun, 1 hafta içerisinde oyuncularının %41 kadarını korumayı başarıyor. Yani, oyunun kitlesinin yarısından biraz azı, bu oyunu 7 gün boyunca aktif olarak oynadı. Daha sonrasına ait veriler ise ne yazık ki bilinmiyor.

Exit mobile version