Bir Minecraft Oyuncusu Oyunda Rollercoaster Yaptı

Bir Minecraft oyuncusu, yaratıcılık ve ustalıkla hareket ederek, tasarımında döngüler ve alevler içeren tam işlevli bir rollercoaster inşa etti.

İlk çıkışından 10 yıl sonra Minecraft yalnızca en popüler sandbox hayatta kalma oyunu değil. Aynı zamanda şu anda en popüler oyunlardan biridir. Erişilebilirliği, hayatta kalma unsurları ve özellikle yaratıcılık için muazzam potansiyeli nedeniyle Minecraft, oyun endüstrisinde zamanın testini diğer oyunların çoğundan daha iyi geçti.

Devam eden hakimiyeti nedeniyle oyun, yıllar içinde en büyük ve en yeni Minecraft’ın devasa The Wild Update’i gibi bazı sağlam güncellemeler aldı. Oynanışı daha da geliştirmenin yanı sıra, bu güncellemeler genellikle oyunda neler yapılabileceğini daha da genişleten yeni malzemeler ve işçilik tarifleri ekler.

Bunun anlamı, oyuncular tarafından zaten sürekli olarak test edilen oyunun yaratıcı tavanının, bu güncellemeler ve sağladıkları yeni malzeme veya tariflerin akışı nedeniyle daha da zorlanmasıdır. Buna karşılık, bu, örneğin harika Minecraft vitray pencereler gibi daha büyük, daha iyi veya daha güzel kreasyonlara izin verir. Aynı zamanda daha fazla yaratıcılığa izin veriyor. Son zamanlarda bir oyuncu bunu oyunda inanılmaz, işleyen bir rollercoaster yolculuğu ile gösterdi.

Minecraft Oyununda Oyuncuların Atlayabileceği Meşru Bir Sürüş

Reddit kullanıcısı tyingnoose, hareket halindeki rollercoaster’larının yandan görünüşlü bir videosunu çekerek, yolunun yanı sıra nasıl çalıştığına da mükemmel bir bakış sunuyor. İlk olarak, maden arabası, oyuncuyu yapışkan pistonlar tarafından tutulan balçık bloklarından fırlatarak çalışan bir “döngüye” iner. Ardından, araba daha fazla balçık bloğu tarafından yukarı, geri ve ileri fırlatılmadan ve sonunda bir dizi alevli çemberin içinden inmeden önce tekrar piste iner. Minecraft Steampunk Walker yapısını andıran rollercoaster, birlikte biraz taşlanmış görünüyor. Ancak sonuç, oyuncuların atlayabileceği meşru bir sürüş.

Bununla birlikte, oyuncuyu yere doğru yalpalarken, söz konusu sürüşün sonunu sorgulamaya bırakılır. Pek çok Reddit kullanıcısı, Steve’in ekrandan düşen talihsiz bir ölüm gibi görünen şeye yelken açtığı gerçeği hakkında şakalar yapıyordu. Tyingnoose yorumlarda buna hiç değinmiyor gibiydi. Bu yüzden ya düşüşü yumuşatmak için bekleyen bir su olduğunu ummak ya da bu rollercoaster’ın “son bir yolculuk” türünde bir çaba olduğunu varsaymak izleyicilere bırakıldı.

Bununla birlikte, tyingnoose’un yaratımı inanılmaz derecede yaratıcı ve ona ekleme fikriyle daha da güçleniyor. Belki gelecekte ip ucu bu yolculuğa güvenli bir son ekleyebilir. Tam tersine, izleyicileri sorgulamaya bırakmamak için Minecraft’ın ölümcül Warden çetelerinden biriyle bitirmek komik olabilir.

Minecraft artık Mobil, PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series X/S için mevcut.

Exit mobile version