Bill Gates Serveti Bağışlama Sözü Verdi

Bill Gates serveti hakkında önemli açıklamada bulundu. Gates, dünyanın en zenginleri listesinden düşeceğini belirtti.

Bill Gates Serveti Bağışlama Sözü Verdi

Bill Gates serveti bağışlayacağını söyledi. Microsoft’un kurucu ortağı Gates, çocuk ölümlerini azaltmak, iklim değişikliğini kontrol altına almak ve gelecekteki salgınların önüne geçmek gibi amaçlar doğrultusunda kendi servetinden 20 milyar dolarlık bir bağış yapacağına dair söz verdi.

Ünlü milyarder Gates, çarşamba günü yayımladığı bir yazıda içinde bulunduğumuz dönemin büyük krizler için hepimizin elinden gelenin fazlasını yapmasını gerektirdiğini ifade etti.

Bill Gates Serveti Nereye Bağışlanacak?

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, eski eşi Melinda ile birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı’na 20 milyar dolar bağış yapacağını açıkladı. Gates Vakfı, solunum yolu enfeksiyonlarını engellemek üzere ilaçlar geliştirmeye ve aşıların daha iyi bir şekilde dağıtılmasını sağlamaya odaklanan bir vakıf olma yolunda ilerliyor.

Gates ayrıca çocuk felcinin 4 yıl içinde ortadan kalkabileceğini söyledi. Vakfa aktarılan yeni kaynakların ise Afrika’da gıda artışına yardımcı olacağını ve kıtayı gıda ithalatçısından gıda ihracatçısına dönüştüreceğini ifade etti.

Bu çabaların dünyanın iklim değişikliğine daha iyi uyum sağlamasına yardım olabileceğini söyleyen Gates’in kurduğu Gates Vakfı, 2000 yılından bu yana milyarlarca dolar harcadı. Bu vakfın mücadele kapsamında yeni tip koronavirüs de yer aldı. Yapılan harcamalar her yıl yaklaşık 1 milyar dolar arttı.

Gates, kendisine ve ailesine harcadığı paranın dışındaki tüm servetini vakfa vermeyi planlandığını da sözlerine ekledi. Gates, dünyanın en zengin insanları listesinde aşağı ineceğini dile getirdi.

Exit mobile version