Bill Gates Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Dağıtılacak Sorusuna Cevap Verdi

Uzun bir süredir sessizliğini devam ettiren Bill Gates, Koronavirüs aşısı ile alakalı son derece önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bill Gates, aşı konu hakkındaki açıklamasında, “Şubat ayına kadar hepsinin çok etkili ve güvenli olduğunu kanıtlayacağı konusunda iyimserim” ifadelerine yer verdi. Dünya geneline bakıldığında aşı ile alakalı son derece olumlu gelişmelerin yaşandığı göze çarpıyor.

AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax gibi aşılar şu anda son derece popüler. Özellikle de AstraZeneca burada kilit bir pozisyonda diyebiliriz.

Bill Gates Koronavirüs aşısı için oldukça olumlu

Bill Gates tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, “[Vaka sayıları] hâlâ tırmanıyor ve bu tırmanışın tam olarak şubat ayı boyunca devam etmesi bekleniyor. Ve bu kış döneminde muhtemelen 2 binden fazla ölümün gerçekleşeceği yer burası. ABD” ifadelerini görmek mümkün.

Bill Gates Koronavirüs aşısı

Küresel çapta hem vaka sayıları hem de ölümler korkunç boyutlara ulaştı. Bunun farkında olan DSÖ ve diğer sağlık kuruluşları çalışmaları hızlandırdı. Elbette aşı üreten şirketlerde de önemli ölçüde hareketlilik görmek mümkün.

Bill Gates, son olarak, “Bence erkenden katılan yeterince insan olacak, insanlar güvenlik konusunda daha da fazla kanıt görecekler ve zamanla, hastalığın yayılmasını durdurmak için ihtiyacımız olan %70+ seviyeye ulaşacağız” diyerek sözlerini bitirdi. Sizce aşı ile alakalı bu kadar olumlu düşünmek doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version