Bilgisayarı Otomatik Kapatma Nasıl Yapılır?

Windows bilgisayarı otomatik kapatma adımlarını takip edin, bilgisayarınız sizin belirlediğiniz sürenin sonunda otomatik olarak kapansın.

Windows işletim sistemli bilgisayarı otomatik kapatma adımlarını mı merak ediyorsunuz? Bilgisayarınızın belirli bir sürenin sonunda otomatik olarak kapanmasını hiçbir program kullanmadan sağlayabilirsiniz.

Aşağıda sıraladığımız adımları takip ederek bilgisayarınızın istediğiniz saatte kapanmaya ayarlayabilirsiniz. Bu adımlar size ilk bakışta oldukça zahmetli gibi görünebilir ancak daha detaylı bir şekilde bakarsanız aslında oldukça basit olduğunu fark edeceksiniz.

Bilgisayarı Otomatik Kapatma Adımları Neler?

Bilgisayarı belirli bir sürenin sonunda kapanacak şekilde ayarlamak için normalde “shutdown -s -t 3600” gibi bir kod yazmak yeterlidir fakat bilgisayarda açık olan programlar yüzünden bazen bilgisayar kapanmayabiliyor.

Windows kullanıcıları daha önce en az bir kere de olsa denk gelmiştir. Bilgisayarı kapatırken açık programlar ya da hizmetler olduğunu, bilgisayarın yine de kapanmaya zorlanmasını isteyip istemediğiniz sorulur. Kapatma işleminin gerçekleşmesi için bilgisayarı kapatmaya zorlamanız gerekir.

Yukarıdaki maddelerde yer alan “-f” ilavesi de tam olarak bunu yapıyor. Bilgisayarı kapatmaya zorluyor. Böylece bilgisayarın kapanmasının önünde hiçbir engel kalmamış oluyor.

Bu kodu özellikle bilgisayarınızda indirme işlemi devam ederken kullanabilirsiniz. Örneğin bir oyun indirmeniz gerekiyor ve uykuya indirme işleminin bitmesini bekleyecek kadar direnemiyorsanız bilgisayarı kapanması için zamanlayabilirsiniz.

Bilgisayarı Otomatik Kapatma Adımları

Bilgisayarı Otomatik Kapatma Nasıl İptal Edilir?

Bilgisayarınızın eğer otomatik olarak kapanmasını istemiyorsanız, bu işlemi gerçekleştirmekten vazgeçtiyseniz “shutdown -a” kodunu kullanabilirsiniz. Komut İstemi’ne bu kodu yazarsanız mevcut otomatik kapatma işlemine son verilir.

Bu kodlarla uğraşmak istemezseniz bilgisayarı otomatik kapatmanızı, kilitlemenizi ve çok daha fazlasını yapmanızı sağlayacak çok sayıda program bulunuyor. Bu programlardan birini indirip kurabilir, bilgisayarınızı istediğiniz gibi yönetmeye başlayabilirsiniz.

Bu iş için hangi programı kullanmayalım diye merak ediyorsanız Shutdown Timer Classic‘e göz atabilirsiniz. Bu program ücretsiz ve açık kaynaklıdır.

Exit mobile version