Bilgisayardan Ses Gelmiyor Hatası Nasıl Çözülür?

Bilgisayardan ses gelmiyor sorunu için hangi yöntemlerin uygulanması gerekmektedir? İşte yapılması gerekenler!

Bilgisayardan ses gelmiyor hatası nasıl düzeltilir? Windows 10, 7 ve diğer işletim sistemlerinde karşılaşılan ses probleminin çözümü için hangi adımların uygulanması gerekmektedir? Söz konusu hatayı düzeltmek için aşağıda yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bilgisayardan Ses Gelmiyor Çözüm Yöntemleri Neler?

Bilgisayardan Ses Gelmiyor-1

1. Ses Seviyesini Kontrol Etme

Windows işletim sisteminin yer aldığı bilgisayarınızda ses çıkmıyorsa bunun nedeni ses seviyesi olabilir. Ses seviyesini yanlışlıkla 0 olarak ayarladıysanız bilgisayarınızdan ses çıkmaz. Bu sebepten ötürü sağ ekranın alt köşesinde yer alan hoparlör simgesine tıklayın ve ses seviyesini kontrol edin.

2. Ses Düzey Karıştırıcısı’na Bakma

YouTube üzerinden video izlerken veya video oyunu oynarken ses gelmiyorsa yalnızca belirli yazılımların sesini kapatmış olabilirsiniz. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için Ses Düzey Karıştırıcısı aracını açmanız gerekmektedir.

Ekranın sağ alt köşesinde bulunan hoparlör simgesine sağ tıklayın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacaktır. Açılan pencere üzerinden “Ses Düzey Karıştırıcısı” aracını seçin. Arka planda açık olan programların ve oyunların ses seviyesini kontrol edin. Ses düzeyi 0 olarak ayarlanan bir yazılım varsa seviyesini yükseltin.

3. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Karşılaştığınız sorun ses düzeyi ile ilgili alakalı değil ise bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Sistemi yeniden başlatarak meydana gelen hatanın çözüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Yeniden başlatma işleminin ardından sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

4. Kablo Bağlantısını Kontrol Etme

Hoparlörün kabloları düzgün bir şekilde bağlanmaması, söz konusu hatanın ortaya çıkmasına neden olur. Hoparlör jakını doğru porta düzgün bir şekilde takmak, bilgisayarınızdan sorunsuz bir şekilde ses gelmesi için çok önemlidir.

Hoparlör jakının porta düzgün bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Hoparlör jakı bağlantı noktasına doğru şekilde takılmışsa diğer yönteme geçin.

5. Ses Sürücüsünü Güncelleme

Eski sürüme sahip olan ses sürücüleri birtakım hataların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ses gelmeme sorununu ortadan kaldırmak için ses sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Driver güncelleme programı sayesinde bu işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

6. Ses Sorunlarını Gider Aracını Kullanma

Popüler işletim sisteminde ses ile ilgili sorunların çözülebilmesi için Ses Sorunlarını Gider adlı bir araç bulunmaktadır. Bu aracı kullanarak karşılaştığınız problemi çözüme kavuşturabilirsiniz. Bunun için yukarıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

7. Ses Sürücüsünü Kaldırma

Listedeki yöntemler sorununuzu çözmediyse ses sürücülerini kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için yukarıda bulunan adımları sırası ile uygulayın. Ardından sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Exit mobile version