Bilgisayar ya da konsol başında oyun oynamak bir seansa başlamaktır aslında. Ekran başına geçmek ve oyunun yüklenmesini beklemek gibi süreçler gerektirir. Eğer öğrenci ya da çalışan biriyseniz, arada derede oyun oynamaya üşenmeniz muhtemeldir. Sıkıldığınız anlarda çabucak oynayabileceğiniz, eğlenmenizi sağlayacak oyunlar olmasını umarsınız. Bunun için en iyi adresse browser (tarayıcı) oyunlarıdır. İşte Bilgisayarda Oynanacak En iyi browser Oyunları…
Peki yüzlerce, hatta binlerce tarayıcı oyunu arasından hangisi sizi eğlendirir ve tatmin eder? İşte bunun için araştırma yapmalı, birbirinin kopyası ve vasat oyunlar yığınına dalmalısınız. Daha doğrusu dalmalıydınız ama sizi bu dertten kurtarma görevini bizzat üstlendim! İşte bu satırları okurken bile yeni sekmeler açıp çabucak oynamaya başlayabileceğiniz birbirinden eğlenceli oyunlar.
Bruh
PUBG ve Fortnite ile battle royale türü için bugüne kadar sayısız mobil oyun çıktı. Gözlerden kaçansa bu türün tarayıcılar için geliştirilen örnekleri. En iyi browser oyunu açık ara bruh.io oldu. Hem pikselli görselliği, hem silah çeşitliliği, hem de oynanış mekanikleri oldukça başarılı. Üstelik sürekli gelen güncellemelerle oyuna yenilikler de getiriliyor.
GunFight
Takım oyununa dayalı bir shooter oyunu arayanlar için GunFight ideal oyundur. Oyuncuların iki takıma ayrıldığı oyunda farklı haritalar mevcut. Ancak haritaların ortak yanı, takımların karşılıklı iki binaya ya da platforma konuşlanmaları. Oyunda herkes dürbünlü tüfek ve yerden topladığı bombaları kullanıyor. Amaç ise süre bitmeden daha fazla kill sayısına ulaşmak. Çatışma sırasında vuruldukça sağlık paketi de toplayarak daha uzun süre hayatta ve aktif kalmak takımın galibiyet için önemli bir etken.
Wanderers
Oyunda tek bir karakterden ziyade bir kabileyi kontrol etmek ve yaşatmak gerekiyor. En başta sadece iki kişiden oluşan kabile için yapılması gerekenler odun ve yiyecek toplamak ile başlıyor, araştırmalar yaparak daha büyük ve gelişmiş bir kabile haline gelmek ile devam ediyor. Tüm bu süreçte haritadaki diğer kabilelerin saldırılarına karşı da hazır olunması gereken oyunu arkadaşınızla birlikte oynamanız da mümkün.
LittleWarGame
Bu oyunu görene kadar tarayıcıda strateji oyunu oynamak aklıma dahi gelmezdi ama LittleWarGame beni anında tavlamayı başardı. Klasik gerçek zamanlı strateji türündeki oyuna birkaç birimden ibaret toplulukla başlıyoruz. Yapılması gereken ilk şey kaynak toplamak, sonrasında bu kaynakları gerekli binaları inşa etmek için kullanmak. Haritada olan biteni hızlıca öğrenmek için gözcü basmak, daha fazla birim üretebilmek için ev, askeri alana yönelmek için kışla ve benzeri binalar inşa etmek… Tüm bu süreç size tanıdık gelmedi mi?
Blast Arena!
Bomberman ya da Avrupa’da bilinen ismiyle Dynablaster oynamayan var mı? Mutlaka vardır çünkü bahsettiğim oyun 1990 yılında çıktı ve her ne kadar yıllar boyunca yenileri, hatta klonları çıksa da atlamanız muhtemel. Bilmeyenler için özetlemek gerekirse bir karakteri kontrol ediyor ve durduğumuz yere bomba bırakarak duvarları kırıyoruz. Oyunun sonunu getirmek içinse labirent benzeri haritalarda rakipleri öldürmek gerekiyor. Blast Arena da tam olarak böyle bir oyun ve oyuna girer girmez diğer oyuncularla kapışmaya başlıyorsunuz.
isleward
Aksiyon, MMO ve RPG türlerini bir araya getiren isleward, 30’lu yaşlarındaki Güney Afrikalı bir yapımcı tarafından geliştiriliyor. Pikselli bir dünyada geçiyor ve çok detaylı işlenmemiş grafikleri sayesinde oyuncunun biraz da hayal gücünü kullanmasını istiyor. Oyuna girerken Cleric, Necromancer, Thief, Warrior ve Wizard sınıflarından birini seçiyor ve maceraya atılıyoruz. Bu macerada hem bulunduğumuz dünyada olup bitenler, hem de yapmamız gerekenler hikaye tadında anlatılıyor.
Wilds
Arenaya atılan tıfıl bir adam, etrafta bulduğu sandıkları kırarak karnını doyurup büyümeye çalışır. Bu sırada bazı iksirler ve silahlar da bulur. Ama daha önemlisi, etrafta birbirini kesmeye çalışan bir sürü oyuncu vardır. Öte yandan odun toplayıp kale kapılarını tamir etmek asıl görevidir. Anlattığım bu kısa hikaye oyunun sadece Fort modu çünkü Wilds’ın 1v1, 2v2 ve futbol gibi modları da mevcut.
Gartic.io
Bir dönem mobil platformlara Draw Something ile damga vuran Pictionary türü oyunların birçok tarayıcı uyarlaması da mevcut. Oyunlar arasında gidip gelirken gözüme en hoş gelen örnekse bu oldu. Odalarda toplanan oyuncuların her biri sırasıyla birer resim çiziyor, diğer oyuncular da çizilen şeyin ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Herkes birer çizim yaptıktan sonra en çok puan toplayan birinci oluyor ancak tahmin edileceği üzere mızıkçılık yapanlara da sık sık denk gelinebiliyor.
Race Time
Kısa bir parkurda birbirinden farklı tipteki araçların en iyi turu atma mücadelesine dahil olmak için Race Time’ı deneyebilirsiniz. Oyuna sıfırdan başladıktan sonra parkuru kötüden iyiye doğru olmak üzere farklı sürelerde bitiren araçlarla yarışıp her birini geçmeye çalışıyorsunuz. Oyunu oynadıkça altın toplama şansınız da oluyor ve bu altılarla farklı araçlar açmak için zar atıyorsunuz. Race Time’da sürenizi geliştirdikçe sıralamada yükseliyor ve üst kümeye çıkıyorsunuz. Sadece gaz ve fren tuşlarının olduğu oyun zaman öldürmeye birebir.
powerline.io
istenin en nostaljik üyesi powerline, oyuncuları klasik Snake oyununa götürüyor. Oyuna giriş yaptığınızda her yerde irili ufaklı yılanlar göreceksiniz. Amaç çok basit, olabildiğince hayatta kalmak ve diğer yılanların size çarpmasını sağlamak. Bu sayede hem öldürme serisi yapıyor, hem de ölen yılanların parçalarını toplayarak uzuyorsunuz. Bir diğer detaysa hız ki; yılanların standart hızı oldukça yavaş, hızlanmanın yoluysa diğer yılanlara yakın seyretmek. Hem hızlı, hem de uzun bir yılan olduğunuzda sunucunun zirvesine çıkabilir ve başınızda bir taç taşıyabilirsiniz!