Bilgisayarda İnternet Çok Yavaş, Çözümü Nedir?

Bilgisayarda internet çok yavaş ama telefonda ya da başka bir cihazda hızlı mı? Bu çözüm yolları ile sorunu çözebilirsiniz.

Bazı internet kullanıcıları, bilgisayarda internet çok yavaş olsa da akıllı telefon ya da tablet gibi diğer cihazlardan bağlandığında internetin normal hıza sahip olduğunu belirtiyor. Bu sorun özellikle Windows işletim sistemli bilgisayar kullananların en çok karşılaştığı sorunların başında geliyor.

Siz de sadece bilgisayarda yavaş olan internetin nasıl normal hızına döndürüleceğini merak ediyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurmayı deneyebilirsiniz.

Sorununuz eğer yavaş internet değil de bilgisayarın internete hiç bağlanmaması ise daha önce sıraladığımız çözüm yöntemlerini deneyin.

Bilgisayarda İnternet Çok Yavaş, Nasıl Düzeltilir?

İnternet telefonda hızlı olmasına rağmen bilgisayarda yavaşsa yukarıdaki çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Dilerseniz gelin, bu çözüm yollarını tek tek ele alalım.

Bilgisayarda İnternet Çok Yavaş, Nasıl Düzeltilir?

1. Modem ve Bilgisayar Arasındaki Mesafe

Wi-Fi sinyalinin zayıf olması, internetin de yavaş olmasına neden olur. İnternet servis sağlayıcısı tarafından sağlanan modemi kullanıyorsanız cihazınızı modeme daha yakın bir yere yerleştirmelisiniz.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu yöntem sadece Wi-Fi kullanımında geçerli olabilecek yöntemdir. Ethernet kablosu kullanıyorsanız bu yöntemi atlayın.

2. Modemi Açık Alanda Tutma

Bazı cisimlerin Wi-Fi sinyalini engelleyebileceğini unutmayın. Modeminizin etrafını kapatırsanız sinyal daha zor ulaşacaktır. Modem mümkün olduğunca yüksekte ve açık alanda tutulmalıdır.

3. Ethernet Kablosu Kullanma

Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve internete ethernet kablosu ile bağlanıyorsanız Wi-Fi ile bağlanmayı, Wi-Fi kullanıyorsanız da Ethernet kablosu ile bağlanmayı deneyin.

4. Virüs Taraması Yapma

Kötü amaçlı yazılımlar, internet hızını da etkileyebiliyor. Bu tür yazılımların geliştiricileri, internetinizi kendi amaçları doğrultusunda kullanabiliyor. Bu durumda aşırı kaynak kullanımından ötürü hem bilgisayarınız hem de internetinizde göz ardı edilemeyecek derecede bir yavaşlama meydana gelebilir.

İyi bir anti virüs yazılımı kullanarak cihazınızda mevcut kötü amaçlı yazılımları temizleyebilirsiniz. Tabii ki virüsten koruma yazılımı seçerken oldukça özenle hareket etmeniz gerektiğini de belirtmemiz gerekiyor.

5. Aşırı Kaynak Tüketen Uygulamaları Kaldırma

Bazı uygulamaların internet bağlantısına düşünüldüğünden çok daha fazla olumsuz etkisi vardır. Bir bilgisayarın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için her işleme yeterli kaynak ayırabilmelidir. Bu uygulamalar, kaynağın çok büyük bir kısmını kullandığından yeni işlemlere ayrılabilecek bir kaynak kalmaz.

Bu durumda Control + Alt + Delete tuş kombinasyonunu kullanarak görev yöneticisini açmalı ve “İşlemler” sekmesinden çok kaynak tüketen programları kapatmalısınız. Bununla birlikte bilgisayarınızda gereksiz yer kaplayan uygulamaları tespit etmeli, bu uygulamaları daha sonra “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu takip edip kaldırmalısınız.

6. Sürücüleri Güncelleme

Yanlış sürücü yüklemek ya da sürücüleri güncel tutmamak da internet bağlantısını olumsuz etkiler. Sürücülerinizi güncel tutmak için driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz.

7. VPN Kullanımına Son Verme

VPN, IP adresini gizlemek için cihaz ile sunucu arasındaki bağlantılara yeni bir katman ekleyerek şifreleme yapar. Temel kullanım amacı, güvenli bir bağlantı oluşturmaktır. Ne var ki her VPN aynı değildir. Bazı VPN hizmetlerinin internet bağlantısına bazı olumsuz etkileri vardır.

Sorunun VPN’den kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için kullanmakta olduğunuz hizmetinden geçici süreliğine de olsa kurtulun.

Exit mobile version