Bilgisayarda Çizim Programları Neler?

Bilgisayarda çizim programları mı arıyorsunuz? Bu arayışınıza son vermek için sadece en iyilerinin olduğu bir liste hazırladık.

Bilgisayarda çizim programları, ilham perileri sizi bir kez ziyaret ettiğinde hemen gitmesine izin vermemenizi sağlar. Çizim yapmak için kullandığınız araçların bu nedenle tüm gereksinimlerinizi karşıladığından emin olmanız gerekiyor.

Çizim yaparken size yardımcı olacak araçlar sunmayan bir program kullanmak, sizi sınırlayabilir ve bu da ilhamın bir anda yok olmasına yol açabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayan, tarzınıza uygun, iyi bir çizim yapmanızı sağlayacak araçları kullanarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Peki, bilgisayarda çizim yaparken büyük faydası görülen programlar arasında neler bulunuyor? En iyisini seçmenize yardımcı olmak için bir liste hazırladık. Dilerseniz gelin, bu listeye göz atalım ve karar vermenize yardımcı olalım.

Bilgisayarda Çizim Programları Listesi

Bilgisayarda çizim yapmak için kullanılabilecek en iyi çizim programları arasında bu programlar yer alıyor. Dilerseniz gelin, her birini tek tek ele alalım.

Bilgisayarda Çizim Programları Listesi

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop’un geliştirilme amacı çizimden ibaret değildir. Fotoğraf düzenleme yazılımı olarak ortaya çıkmıştır fakat geldiği noktada bundan çok daha fazlasını sunuyor. Öyle ki Photoshop’ta 3 boyutlu eserler ortaya koymak, animasyon ya da video yapmak bile mümkündür.

Araç yelpazesinin bu kadar geniş olmasının elbette ki fiyatını da doğrudan etkiliyor. Adobe Photoshop şu anda (31.07.2022 itibarıyla) aylık 132,16 TL karşılığında satılıyor. Masaüstü ve iPad’de çizim yapmak Adobe Fresco ile geliyor.

Adobe, satın almadan önce 7 gün boyunca bütün özellikleri denemeleri ve programın ne kadar iyi olduğuna karar vermeleri için kullanıcılara 7 günlük bir deneme süresi de tanıyor.

Sadece Photoshop yerine Photoshop’un da dahil olduğu Creative Cloud için sunulan 7 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu planı tercih ederseniz Photoshop’un yanı sıra Illustrator, InDesign, Premiere Pro ve çok daha fazlasına erişiminiz olur.

CorelDraw

CorelDraw, daha hızlı vektör çizimler yapmak için gerekli tüm araçları sunan bir yazılımdır. Fotoğraf düzenlemek için de tercih edilebilecek araç özellikle profesyoneller tarafından kullanılmaya oldukça açıktır.

Adobe’un deneme sürümüne kıyasla daha uzun bir deneme süresi sunan CorelDraw’ı 15 gün boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Kredi kartı şartı da bulunmuyor.

DrawPlus

DrawPlus hem yeni başlayanlar hem de baskı ve dijital tasarımlar üzerinde çalışmalar ortaya koyan grafik tasarımcılar için oldukça uygun bir programdır. Geniş özellik yelpazesi ile logo, portre çizim, animasyon ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Bu araç sulu boya ve yağlı boya da dahil olmak üzere çeşitli araçlarla boyama yapmanıza, gerçekçi ve doğal görünümlü eserler ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Krita

Çizim yazılımlarından bahsedip de Krita’ya değinmemek olmazdı. Krita illüstrasyon, çizgi roman ve çok daha fazlasını yapabileceğiniz ücretsiz bir çizim programıdır. Çoğu kullanıcının gözünde Photoshop’tan farksızdır ama atlanan nokta, Photoshop’un çizimden çok daha fazlasını sunmasıdır. Bu araç size daha çok çizime odaklanıyor.

Geliştiricilerin sadece çizim gibi bir alana ağırlık vermesinin de programın bugünkü noktaya ulaşmasında etkisi büyüktür. Photoshop gibi basit bir fotoğraf düzenleme programından çok daha fazlası olmayı amaçlamış olsaydı muhtemelen bu kadar başarılı bir yazılım ortaya çıkmazdı.

Krita’nın en iyi yanı, elleri titreyenler için hassas çizim özelliği sunmasıdır. Bu, düz çizimler yapmanızı sağlıyor. Fırça bakımından da oldukça çeşitlilik sunuyor. Bu fırçaları ayrıca özelleştirebilirsiniz. Yanlış yapmanız hâlinde her zaman bir geri alma seçeneğiniz olduğunu da unutmamalısınız.

Autodesk Sketchbook

Autodesk Sketchbook, yazının başında değindiğimiz ilham perilerini kaçırmak istemeyenlerin hızlıca bir eskiz ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz oldukça kaliteli bir programdır. Katmanlar üzerinde çalışarak hata payınızı minimum seviyede tutabilirsiniz. Yerel kamera özelliği ile doğrudan görüntü yakalayıp bu görüntünün üzerinde çalışabilirsiniz.

Rebelle

Rebelle, gerçekçi çizimler yapmanıza olanak tanıyan başka bir programdır. Ressamlar için oldukça gelişmiş özellik yelpazesi bulunuyor. Fırçaları da dilediğiniz gibi özelleştirmenize olanak tanıyor. Her yeni sürümü, bir önceki sürümüne kıyasla çağ atlattıracak seviyede bir gelişmişlik hissiyatı uyandırıyor.

Paintstorm Studio

Paintstorm Studio’nun arayüzü, mümkün olduğunca en rahat şekilde hissetmenizi sağlama gereksinimi ön planda tutularak geliştirilmiş gibi görünüyor. Fırçaları tarzınıza göre özelleştirebilirsiniz. Masaüstü ve iPad’de kullanılabilir. Gelişmiş simetri araçlarına sahiptir.

Böylece bilgisayarda çizim programları içerikli listemizin sonuna geldik. Sizin de tavsiye ettiğiniz bir yazılım varsa yorumlar kısmından bu programı belirtebilirsiniz.

Hiç çizim yapmakla uğraşmadan bir fotoğrafı karakaleme dönüştürmek isterseniz bunu nasıl yapacağınızı gösteren bir rehber hazırlamıştık. Bu rehberimize göz atabilirsiniz.

Exit mobile version