Bilgisayar ve Beyaz Eşya Taksit Sayıları Değişti: İşte Yeni Düzenleme

Bilgisayar ve beyaz eşya taksit sayıları ile ilgili yeni bir karar alındı. Bu karardan kullanıcılar pek memnun olacak gibi görünmüyor.

Bankalar ve vatandaşlar arasında yaşanan problemler her geçen gün artış gösteriyor. Hacizli olan veya bankalar nedeniyle zor durumda kalan kişi sayısı artınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yeni kararlar almaya başladı. Bu kararlara göre; mobilya, beyaz eşya, televizyon ve kuyum gibi alışverişlerde kredi kartı ile yapılacak taksit sayısı azaltıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile birlikte Ticaret Bakanlığı da yeni düzenlemeye uyum sağladı. Böylece taksit sayılarının artık kesin olarak azaltıldığı söylenebilir.

Bilgisayar ve beyaz eşya taksit sayıları ödeme zorluğu yaşatabilir

“Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında yapılan değişiklik ile birlikte, önemli detaylar ortaya çıktı.

Bilgisayar ve beyaz eşya taksit

Bundan sonra yukarıda belirtilen taksitlendirmeler geçerli olacak.

Yönetmelik hızlı bir şekilde hayata geçirildi. Özellikle de beyaz eşya ve elektronik aletlerde yapılan bu taksit azaltma işlemi vatandaşların ödeme yaparken zorluk yaşamasına neden olabilir. Artan elektronik cihazların fiyatları zaten bir miktar zorluk yaşatıyordu.

Peki siz azalan bu taksit sayıları ile ilgili alınan kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version