Bilgisayar Satışlarında Yeniden Düşüş Görülebilir

Bilgisayar ürünleri ile ilgili talep son günlerde çok ciddi seviyelere kadar taşmıştı. Bunun farkında olan bilgisayar üreticileri üretim faaliyetlerinin çok daha fazla arttırdı. Şimdilerde durum biraz değişebilir.

Apple, Lenovo ve HP gibi devlerin yer aldığı bilgisayar dünyası şimdilerde yeni bir boyuta geçti. Koronavirüs süreci ile birlikte insanlar daha fazla eve kapanmaya başladı. Bu, beraberinde online bağlantıda kalan kişi sayısını artırdı.

Bilgisayar satışları tepe noktaya ulaştı

Tüm dünya genelinde insanların alabileceği belirli bir miktar bilgisayar vardır. Dünya nüfusu 6 milyar ise 2 milyar bilgisayar satışı normal karşılanabilir. Ancak bu sayı tepe noktası olarak değerlendirilebilir.

Bilgisayar üreticileri satışlar konusunda tepe noktalara kadar ulaştı. Bu nedenle bilgisayar satışlarında biraz da olsa düşüş bekleniyor. Bu durum dizüstü bilgisayar ve türevlerinde tepe noktasının görüldüğünü gösterir.

Bilgisayar üreticileri her ne kadar bu işten büyük bir kar elde etseler bile, yine de düşüş kaçınılmaz diyebiliriz. Tepe noktasına ulaşan her satış belirli bir süre sonra düşüşe geçer.

Exit mobile version