Bilgisayar Korsanları FIFA Hesaplarını Çaldı

Bilgisayar korsanları, FIFA topluluğu tarafından tanınan ünlü Ultimate Team oyuncularının hesaplarına erişerek, bu oyuncuların FIFA puanlarına ve oyun içi paralarına el koyuyorlar.

FIFA dünyasını sarsan yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları, FIFA topluluğu tarafından tanınan ünlü Ultimate Team oyuncularının hesaplarına erişti. Ayrıca bu oyuncuların FIFA puanlarına ve oyun içi paralarına el koyuyorlar.

Topluluk tarafından tanınan FIFA Ultimate Team oyuncuları Twitter’dan paylaşım yaptı. Paylaşımlarda hesaplarının saldırıya uğradığını ve EA’in bu sorunla yeterince düzgün bir şekilde ilgilenmediğini duyurdular.

Jamie Bateson, NickRTFM, Trymacs, TisiSchubecH gibi FIFA 22 yayıncılarından bazılarının hesapları hacklendi. Ayrıca FUT kulüplerinin jetonları ve oyuncuları ellerinden alındı.

FUT Donkey, JoaoSeleiro, narcoinsfc (Wael) ve lNoahHDl gibi oyunun en başarılı tüccarları da hacklendi. Böylece FIFA 22’nin ticaret topluluğu da bilgisayar korsanları tarafından hedefleniyor.

Görünüşe göre bilgisayar korsanları, PlayStation’ın en iyi 100 Ultimate Team oyuncusunu hedef almış. Bilgisayar korsanları, oyun içi FIFA lider tablolarından hesapların oyuncu etiketlerine ulaşıyor. Daha sonra bu hesaplara erişim sağlamak için EA’ye destek bileti gönderiyorlar. Hesabın sahibi gibi davranan bilgisayar korsanları, gönderdikleri destek biletleriyle hesapların şifre sıfırlama bağlantılarını öğrenip hesaplara erişim sağlıyorlar.

EA Donkey yaptığı paylaşımda, “EA Live Chat’e ‘hesabımın bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığını ve hesabımın herhangi bir bilgisini değiştirmek istemediğimi’ belirten bir not bıraktım, ancak bu nota rağmen EA, bilgilerimi bilgisayar korsanlarıyla paylaştı. Konuyla ilgili yapabileceğim başka bir şey olmamasının yanı sıra, aslında bu konuyla ilgili bir şey yapmama gerek olmaması lazım. Bu bildiğiniz temel güvenlik” sözlerini kaydetti.

Buna ek olarak, bilgisayar korsanları FUT Donkey’in e-posta adresiyle, Blockchain siteleri, pornografik siteler ve film siteleri dahil olmak üzere birtakım web sitelerine kaydolarak, e-posta hesabını spam mesajlarla doldurmuşlar.

EA, hesaplarını geri yüklemek için büyük olasılıkla yüksek profilli yayıncılarla birlikte çalışacak. Ancak sosyal medya, FUT Donkey ve diğer birçok oyuncu da dahil olmak üzere resmi kanallar aracılığıyla hesaplarını geri yükleme şansı olmayan FIFA 22 oyuncularıyla dolup taşıyor.

Oyuncular ayrıca EA’da değişimi yönlendirmek için çevrimiçi bir imza kampanyası başlattı.

Exit mobile version