Bilgisayar Hızlandırma Nasıl Yapılır?

Bilgisayar hızlandırma yöntemi mi arıyorsunuz? Bilgisayarınız eski hızına sahip değilse onu bu yöntemlerle hızlandırabilirsiniz.

Bilgisayar Hızlandırma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızın performansında zaman içinde gerileme olabilir. Siz program yükledikçe bilgisayarınızda kaplanan yerde de buna bağlı olarak artış olur. Bilgisayar hızlandırma yöntemlerine başvurarak gereksiz dosyaları temizleyebilir, bilgisayarınızın performansını iyileştirebilirsiniz.

Ne de olsa bir bilgisayarı hızlandırmanın en iyi yolu, gereksiz programları ve dosyaları temizlemekten geçiyor. Gereksiz programları kaldırmak ve küçük bir disk temizliği ile kaldırılamayacak dosyaları kaldırmak gibi işlemleri gerçekleştirmenizi sağlayacak programları kullanabilirsiniz. PC hızlandırma programı kullanmak size zamandan da tasarruf ettirecektir.

Bu programların haricinde başvurabileceğiniz daha pek çok yöntem var. Bu yöntemlere aşağıda hızlı bir şekilde göz atacağız.

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Bilgisayar hızını arttırmak için başvurabileceğiniz yöntemler bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bu yöntemleri daha yakından inceleyelim.

Başlangıçta Çalışan Programları Devre Dışı Bırakma

Bilgisayarınız artık ilk günkü performansına sahip değilse bunun sebebi arka planda çalışan çok fazla gereksiz işlem ve program olabilir. Bu programları çok nadiren kullanıyor olabilirsiniz ya da hiç kullanmıyor da olabilirsiniz. Bunların çalışmasına son verirseniz bilgisayarınızın daha sorunsuz ve hızlı çalışacaktır.

Bilgisayarın açılması ile arka planda çalışmaya başlayan programların çalışmasını engellemek için Control + Shift + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi’ni açın. “Başlangıç” sekmesine gelin. Windows’u başlattığınızda açılan programlar ve hizmetler burada listelenecektir. Gereksiz olanların üzerine bir kez basıp sağ alt köşedeki “Devre dışı bırakın” butonuna tıklayın.

Güç Tasarrufunu Kapatma

Güç tasarruf modu açık ise öncelik performansa verilmez. Şarjınızın daha uzun gitmesini sağlayan bu mod, bilgisayarınızın her zamankinden çok daha yavaş çalışmasına neden olur.

Güç tasarrufunu kapatmak için Görev Çubuğu’nda yer alan pil simgesine basın ve En İyi Performans’a yakın hâle getirin. Dengede kalması için ortada da bırakabilirsiniz.

Sistem Geri Yüklemesi Yapma

Bilgisayarınız bir program indirdikten ya da bir değişiklik yaptıktan sonra yavaşladıysa sistem geri yükleme noktası seçip bilgisayarınızı birkaç gün öncesine döndürebilirsiniz. Sistemi geri yüklemek için Windows + S tuşlarına basın.

Arama kısmına “Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle” yazın ve eşleşme sağlandıktan sonra Enter tuşuna basın. “Sistem Koruması” sekmesine tıklayın. “Sistem Geri Yükleme” butonuna basın ve ilerleyin. Bir sistem geri yükleme noktası seçin ve “İleri” seçeneğine basın. Ekrandaki talimatları takip ederek sistem geri yükleme işlemini gerçekleştirin.

Virüsten Koruma Yazılımı Kullanma

Bir bilgisayarın yavaşlamasının en önemli sebeplerinden biri zararlı yazılımlardır. En iyi antivirüs programları ile bilgisayarınızda tam tarama işlemi gerçekleştirin. Bir kötü amaçlı yazılım tespit edilmesi hâlinde ise o zararlı yazılımın kaldırılmasını sağlayın.

PC Hızlandırma Programı Kullanma

PC hızlandırma programları, bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizler ve kullanılabilir depolama alanını arttırır. Her programın sunduğu özellikler farklıdır. Bazı programlar, web tarayıcılarınızın çerezlerini ve geçmişini bile temizler. Bu programlara örnek olarak Iolo System Mechanic ve IObit Advanced SystemCare verilebilir.

Exit mobile version