Bilgisayar Ekranı Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Bilgisayar ekranı açılmıyor, ne yapmalıyım şeklinde sorularınız mı var? Bu çözüm yollarına başvurarak sorunu giderebilirsiniz.

Bilgisayar Ekranı Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Bilgisayar ekranı açılmıyor mu? Bu sorunu yaşayan çoğu kullanıcı, bilgisayarının açıldığını ancak monitöre görüntünün gelmediğini belirtiyor. Bilgisayarın kasasında eğer ışıklar yanıyor, içindeki fan çalışıyor ve hatta kasadan az da olsa ses geliyorsa siz de bu kullanıcıların yaşadığı sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Bu sorunu düzeltmek için başvurulabilecek çok fazla yöntem bulunuyor ama doğruyu söylemek gerekirse her yöntem de sorunu çözmüyor. Öncelikle sorunun nedenini tespit etmek gerekiyor ki bu soruna yönelik çözümler üretilebilsin.

Neyse ki aşağıdaki yöntemleri inceleyerek sorununuzun kaynağına inebilir ve sorunu ortadan kaldırmak için ne yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar Ekranı Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor ise bu çözüm yollarını uygulamayı deneyebilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Monitörün Açık Olduğundan Emin Olma

Karmaşık çözüm yollarına geçmeden önce en azından başlangıç olarak monitörü kontrol etmekte fayda var. Monitörü açıp kapatmayı deneyin. Ekranda herhangi bir bildirim görüyorsanız bağlantı sorunu yoktur ama siyah ekrandan başka bir şey göremiyorsanız kabloları gözden geçirin.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bilgisayarın tamamen kapalı bir durumdayken yeniden açıldığından emin olmak gerekiyor. Bilgisayarınız eğer uyku modundaysa sanki açık değilmiş gibi görünebilir.

Bip Seslerini Dinleme

Bilgisayar açılırken bip sesi duyuyor musunuz? Bunun kaç kez geldiğini not etmelisiniz çünkü bu bir hata kodudur. Her üreticide bu sesler farklı anlamalara gelebildiğinden anakartınızın kılavuzuna göz atabilirsiniz.

Güç Kaynağını Kontrol Etme

Güç kaynağında sorun varsa bilgisayarınız olması gerektiği gibi açılmaz. Bununla birlikte bilgisayarın doğru bir şekilde çalışması için gerekli güç sağlanamazsa da ekranın açılmaması gibi sorunlar görülebilir.

Kabloları Doğru Takma

Tüm kabloların doğru ve eksiksiz bir şekilde takıldığından emin olun. Aksi hâlde bunun gibi sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca donanım bileşenlerinin de doğru bir şekilde takıldığından emin olmak gerekiyor. Bunları kontrol ederken çok fazla bastırmamaya dikkat edin.

Hangi donanım bileşeninde sorun olduğunu tespit etmek için her bir donanım bileşenini yedek bir parça ile değiştirerek ilerleyebilirsiniz. Sorun çözülmedikçe bir diğer donanım bileşenine geçebilirsiniz ama bu sadece elinizde her parçadan fazladan bir tane varsa uygulanabilecek bir yöntemdir. Elinizde yeterli parça yoksa teknik servise başvurabilirsiniz.

Bu konuda yetkin değilseniz daha fazla soruna yol açmamak için riskli yöntemleri uygulamaktan kaçınmanızı öneririz.

Exit mobile version