Bilgisayar Ekran Parlaklığı Değişmiyor, Çözümü Nedir?

Bilgisayar ekran parlaklığı değişmiyor, ne yapmalıyım diyorsanız bu rehberde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bilgisayar Ekran Parlaklığı Değişmiyor

Windows 10 bilgisayarınızın ekran parlaklığı değişmiyor mu? Bu sorunun birden fazla nedeni vardır ve herhangi bir kullanıcı herhangi bir anda bu sorun ile karşılaşabilir. Sorunun yazılım kaynaklı mı yoksa donanım kaynaklı mı olduğunu anlamak çok önemlidir. Bu, sorunu nasıl çözmeniz gerektiği konusunda size daha iyi yardımcı olacaktır.

Ekran parlaklığının değişmemesi eğer yazılım kaynaklı sorundan kaynaklanıyorsa muhtemelen bunu kendiniz de çözüme kavuşturabilirsiniz ancak sorun donanım kaynaklı olduğunda daha profesyonel bir yol izlenmesi gerekebilir.

Çemberi daraltmak için sorunun olası nedenlerine bakmak iyi bir fikirdir:

Hiçbir şekilde parlaklık seviyesini değiştiremiyorsanız bunun için başvurmanız gereken ilk yöntemleri inceleyin. Bunlara hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar Ekran Parlaklığı Değişmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Bilgisayarınızın ekran parlaklığını hiçbir şekilde değiştiremiyorsanız bu yöntemleri uygulamayı deneyin. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Doğru Tuşları Kullanma

Bazı klavye üreticileri, tasarruf adına sizi Fn kısayolunu kullanmak zorunda bırakabilir. Parlaklık artırma ya da azaltma tuşu eğer F8 gibi işlevsel bir tuşa bağlı ise Fn tuşuna basılı tutarak F8’e basmalısınız. Fn tuşuna basmaz, direkt F8 tuşuna basarsanız o tuşun ilk fonksiyonu yerine getirililr.

Ekran Parlaklığını Windows Ayarlarından Değiştirme

Klavyeniz ile ilgili bir sorun söz konusu ise klavyeyi kullanmak yerine Windows’un ayarlarından ekran parlaklığı seviyesini değiştirebilirsiniz. Bunun için Windows + I tuşlarına basın ya da görev çubuğundaki Windows simgesine basıp dişli çark simgesine basın. İkisi de sizi ayarlara götürecektir.

Ayarların başında yer alan “Sistem” bölümüne girin. “Monitör” sekmesinde yer alan “Parlaklık ve renk” bölümünden parlaklık seviyesini dilediğiniz gibi değiştirin.

Pil Tasarrufunda Otomatik Düşük Ekran Parlaklığını Kapatma

Windows, pil tasarrufu modu etkinleştirildiğinde ekran parlaklığını varsayılan olarak azaltır. Bunun önüne geçmek için “Ayarlar > Sistem > Pil” yolunu takip edin. “Pil” sekmesine gelin ve “Pil tasarrufu esnasında düşük ekran parlaklığı” seçeneğini devre dışı hâle getirin.

Sürücüleri Güncelleme

Driver güncelleme programlarını kullanarak güncel olmayan sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Bu sayede sürücülerle ilgili olası sorunları da ortadan kaldırmış olursunuz.

Exit mobile version