Beyin Yakan Zeka Soruları

Beyin yakan zeka soruları mı arıyorsunuz? Dünyanın en basit ve aynı zamanda en şaşırtıcı sorularına göz atmayı düşünebilirsiniz.

Beyin Yakan Zeka Soruları

Beyin yakan zeka soruları üzerinde uzun uzun düşünmenizi gerektirecek ve bu süre zarfında beyninizin sürekli çalışmasını sağlayacak sorulardan oluşur. Bulmaca çözmek ve satranç oynamak gibi aktivitelerle benzer şekilde zihinsel sağlık açısından son derece faydalıdır.

Sorun şu ki internette bu tür etkileyici soruları bulmak çok zordur. Mevcut soruların büyük bir kısmını da zaten daha önce duymuşsunuzdur. Bu liste ise daha önce duymadığınız, içinden çıkamayacağınız kadar karmaşık gelecek sorular içeriyor.

Beyin Yakan Zeka Soruları Neler?

Sizi uzun uzun düşündürecek sorular bu şekildedir. Bunların arasında cevap veremediğiniz bir soru varsa aşağıdan o sorunun cevabını görebilirsiniz.

Kalbi olsa da başka hiçbir organı olmayan şey nedir?

Bir iskambil kâğıdıdır. Kupalar, bu kâğıtlarda bulunan dört türden biridir. Simgesi kalptir. Bunun haricinde kalan simgeler ağaç ve geometrik cisimlerden oluşur. Bir diğer deyişle başka bir organı temsil eden simge yoktur.

Ne kadar hızlı koşarsanız koşun, yakalaması hâlâ imkânsız olur. Bu şey nedir?

Aslına bakacak olursanız bu sorunun tek kelimelik bir cevabı var: Nefes. Ne kadar hızlı koşarsak koşalım, ona yetişmemiz mümkün değildir.

1494 = 1473, 2993 = 2972 ise 592 = ?

Bu sorunun cevabı 571’dir. 1494 ve 2993 sayılarının sonucuna baktığımızda her sayıdan 21 çıkarıldığını görüyoruz. Bu kurala göre 592’nin karşılığı da 571’dir.

Bora bu yıl 20 yaşına basacak. Oysaki daha dün 19 yaşına girdi. Bu nasıl mümkün oluyor?

Bora’nın doğum günü yılın son günü yani 31 Aralık’tır. Bugün 1 Ocak olduğu için yeni yaşına da yeni yılın sonunda girecek.

Bir hırsız eve giriyor ve evden sadece takvimi çalıyor. Hırsız kaç ay alır?

Bir takvimde sadece 12 ay vardır. Hırsız da 12 ay almış olur. İlk bakışta akıllara hırsıza verilecek ceza geliyor fakat daha kapsamlı bakacak olunduğunda takvimden bahsedildiği anlaşılıyor.

İstanbul’da yaşayan bir adam neden Adana’da gömülmez?

Bunun nedeni, adamın hâlâ yaşıyor olmasıdır. Yaşayan bir insan gömülmez.

Yüzün sol kısmında kalan bir sivilceyi sağ tarafa ne taşır?

Ayna yansıması açık bir kamera uygulaması! Bazı akıllı telefonlarla gelen kamera uygulamalarında ayna yansıması varsayılan olarak etkin olur. Bu yansıma açıkken çekilen bir fotoğrafta ise yüzün sol kısmındaki bir sivilce sağ tarafa taşınmış olur.

Exit mobile version