Beyaz Saray’da Yapay Zekâ Zirvesi Yapıldı

Beyaz Saray'da yapay zekâ toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Google, OpenAI ve Microsoft'un CEO ve yetkilileri de katıldı.

Beyaz Saray'da yapay zekâ

Beyaz Saray’da yapay zekâ çalışmaları ile geleceğe yön veren teknoloji şirketlerinin CEO’ları ile yapay zekâ toplantısı gerçekleştirildi. Bu konuşmada önde gelen teknoloji şirketlerinden Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Microsoft’tan Satya Nadella, OpenAI’den ise Sam Altman yer aldı.

Yapay zekâ alanında özellikle son bir iki yılda büyük bir ilerleme kaydedilmesini sağlayan şirketlerin her birinin oldukça ilginç fakat olası riskleri de bulunan AI araçları bulunuyor. Söz konusu şirketleri temsil etmek için orada olan Altman, Nadella ve Pichai’ye önemli uyarılar yapıldı.

Beyaz Saray’da Yapay Zekâ Öncüleri Uyarıldı

Teknoloji dünyasına yön veren şirketlerin temsilcileri, toplumu korumak adına üzerlerine düşen büyük bir sorumluluk olduğu konusunda bilgilendirildi.

Toplantıda, yapay zekâ sistemlerinin nasıl çalıştığı hakkında özellikle kamuya karşı daha şeffaf olunması gerekildiği belirtildi. AI araçlarının güvenliğini değerlendirmenin önemine değinilirken kötü niyetli kişilerin söz konusu araçları kötü bir amaç doğrultusunda kullanmasının doğurabileceği sorunlara işaret edildi.

Toplantıya katılan CEO ve yetkililer, gerekli güvenlik önlemlerini almak için daha fazla çalışmanın gerekli olduğu konusunda hemfikirdi. Bu nedenle insanların yapay zekânın sağladığı avantajlardan yararlanmasını sağlamak için yönetimle ilişkisini sürdürmeye devam edileceğini belirttiler.

Bu araçlar iyi bir amaç için kullanıldığında oldukça faydalı olabiliyor. Özellikle yazılım ile ilgilenen kişiler nerede hata olduğunu tespit etmekte zorlandığında kodları yapay zekâ destekli sohbet botu ile paylaşarak hatanın nerede olduğunu belirlemesini isteyebiliyor.

ChatGPT zaten uzun bir süreden beri bu özelliklere sahipti. Google Bard hata ayıklama ve kod yazma özelliklerini geçen ay kazandı. Bu özellikler sayesinde Bard ve ChatGPT ile hızlıca kod yazılabiliyor, kodlardaki hatalar ayıklanabiliyor.

Daha birçok alanda çok büyük faydaları görülen yapay zekâ araçları kötüye kullanıldığındaysa çok tehlikeli hâle gelebiliyor. Bu nedenle şirketlerin güvenlik önlemlerine daha fazla ağırlık vermesi gerekiyor.

Exit mobile version